cannot start xserver

Forum rules
Before you post please read how to get help
kaykav
Level 3
Level 3
Posts: 148
Joined: Tue Jan 06, 2009 12:09 am
Location: crossville tn

cannot start xserver

Postby kaykav » Fri Aug 16, 2013 7:13 pm

Hi
Graphics problem: Running linux 13. Two weeks ago I booted and got my usual bios startup but with pairs of vertical lines. So I bought a new video card,a little more performance
and DVI not AVG. The lines went away. All the time I lost my graphics,even before I replaced the card. The Xserver could not see any screens. I have a cd-rom with the new drivers but can't get to use it. I've been looking for a solution to no avail. What can I do to get the server or GUI back. Even a cd with Linux13 (to reinstall) does no-good;no graphics' I do have a console,but now what? Thank you

User avatar
catweazel
Level 10
Level 10
Posts: 3497
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm
Location: Australian Antarctic Territory

Re: cannot start xserver

Postby catweazel » Fri Aug 16, 2013 8:53 pm

If your CPU is an Intel and supports it has Intel graphics built in, disbale the onboard video in your machine's BIOS.
If your problem is fixed, please mark your thread as [SOLVED] by editing the title of the first message in the thread.

kaykav
Level 3
Level 3
Posts: 148
Joined: Tue Jan 06, 2009 12:09 am
Location: crossville tn

Re: cannot start xserver

Postby kaykav » Sat Aug 17, 2013 5:37 pm

Ok Went to bios. Gave me 3 chioces. PCI ; PCI-E ; Onboard. Onboard didn't work (Black screen) . Had to remove cmos batt to reset. PCI doesn't work either. Problem still exists.
If I put a new hard-drive in, would that get me some graphics?


Return to “MATE”