Wrong name on Mint Menu.

Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
caz
Level 4
Level 4
Posts: 235
Joined: Mon Dec 31, 2012 6:48 am
Location: England

Wrong name on Mint Menu.

Post by caz » Thu Dec 10, 2015 2:10 pm

Just upgraded to 17.3 Mint Mate and everything appears fine except for a couple of little problems. The grub menu hasn't updated to to the new installation - it still says version 17.2 - which is not a big problem and something I can fix myself. The other problem is a bit more baffling. When I click on the menu button, and the menu pops up, at the top of it it say mintMenu.py. I'm fairly sure it shouldn't have the name of the python file for the MintMenu written across the top of the menu.

I guess there's a file somewhere that needs to be renamed but I'm not sure where it is, or if the problem is caused by some other issue. Any help fixing the problem is much appreciated.
Some stuff I made using FOSS http://caz747.deviantart.com/

all41
Level 15
Level 15
Posts: 5583
Joined: Tue Dec 31, 2013 9:12 am
Location: Computer, Car, Cage

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by all41 » Thu Dec 10, 2015 8:22 pm

Can you show a screenshot?

Klutz
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Fri Dec 11, 2015 11:25 am

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by Klutz » Fri Dec 11, 2015 11:37 am

I have the Exact same problem. Linux Mint Mate ed. 17.3.

wmctrl -m shows:

Name: Metacity (Marco)
Class: N/A
PID: N/A
Window manager's "showing the desktop" mode: N/A
Attachments
Mintmenu.png
Mint menu ver. 17.3 shows title bar

caz
Level 4
Level 4
Posts: 235
Joined: Mon Dec 31, 2012 6:48 am
Location: England

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by caz » Fri Dec 11, 2015 2:08 pm

Here's a screenshot of the problem.
Untitled.png
Some stuff I made using FOSS http://caz747.deviantart.com/

Monsta
Level 10
Level 10
Posts: 3027
Joined: Fri Aug 19, 2011 3:46 am

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by Monsta » Sat Dec 12, 2015 5:46 am

I can reproduce it with some window border themes: BlackMATE, DustBlue, GreenLaguna, Simple, Spidey, Splint...
In other words, looks like a theme issue.

caz
Level 4
Level 4
Posts: 235
Joined: Mon Dec 31, 2012 6:48 am
Location: England

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by caz » Sat Dec 12, 2015 7:10 am

Thanks, Monsta for the info, it is a theme issue. I have a theme called vista grey that I use for window borders, if I change it to some other theme then the writing at the top of the menu goes away. I will have to have a look at the themes and see if there's a way to keep vista grey but also solve the name problem, if not I will have to change the theme.
Some stuff I made using FOSS http://caz747.deviantart.com/

Cosmo.
Level 23
Level 23
Posts: 17830
Joined: Sat Dec 06, 2014 7:34 am

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by Cosmo. » Sat Dec 12, 2015 7:18 am

caz wrote:The grub menu hasn't updated to to the new installation - it still says version 17.2 - which is not a big problem and something I can fix myself.
Open a terminal and enter

Code: Select all

sudo update-grub
Done.

Monsta
Level 10
Level 10
Posts: 3027
Joined: Fri Aug 19, 2011 3:46 am

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by Monsta » Sat Dec 12, 2015 7:28 am

caz wrote:The grub menu hasn't updated to to the new installation - it still says version 17.2 - which is not a big problem and something I can fix myself.
This is actually mentioned in http://blog.linuxmint.com/?p=2955 ("Additional info" section).

caz
Level 4
Level 4
Posts: 235
Joined: Mon Dec 31, 2012 6:48 am
Location: England

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by caz » Sat Dec 12, 2015 7:42 am

Cosmo. wrote:
caz wrote:The grub menu hasn't updated to to the new installation - it still says version 17.2 - which is not a big problem and something I can fix myself.
Open a terminal and enter

Code: Select all

sudo update-grub
Done.
Thanks, Cosmo. I should have mentioned this myself. I will be more considerate next time.
Monsta wrote:
caz wrote:The grub menu hasn't updated to to the new installation - it still says version 17.2 - which is not a big problem and something I can fix myself.
This is actually mentioned in http://blog.linuxmint.com/?p=2955 ("Additional info" section).
Cheers. I must remember to pay more attention to announcements.
Some stuff I made using FOSS http://caz747.deviantart.com/

frodopogo
Level 2
Level 2
Posts: 88
Joined: Sat Oct 24, 2009 1:07 am

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by frodopogo » Sun Dec 13, 2015 12:41 am

I have the "mintMenu.py" problem too after the otherwise successful upgrade.

Monsta
Level 10
Level 10
Posts: 3027
Joined: Fri Aug 19, 2011 3:46 am

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by Monsta » Wed Dec 16, 2015 9:12 am

It should get a bit better in 5.6.6. The titlebar will still be there with the mentioned window border themes (it's their issue), but it won't contain the process name anymore.

caz
Level 4
Level 4
Posts: 235
Joined: Mon Dec 31, 2012 6:48 am
Location: England

Re: Wrong name on Mint Menu.

Post by caz » Thu Dec 17, 2015 1:56 pm

Thanks for the info, Monsta. I noticed that the writing on the Menu titlebar has now gone, which is cool.
Some stuff I made using FOSS http://caz747.deviantart.com/

Post Reply

Return to “MATE”