Window displayed is not always the active window

Forum rules
Before you post please read how to get help
FreedomTruth
Level 4
Level 4
Posts: 326
Joined: Fri Sep 23, 2016 10:19 am

Window displayed is not always the active window

Postby FreedomTruth » Tue Jul 18, 2017 3:34 pm

Not sure where to start with this. I use LM 18.1, MATE on my main system. Now, I don't know if this is a problem specific to MATE; or whether it has been fixed in 18.2. Anyways, to describe the problem I experience... I often have several windows up all at once, on multiple desktops. In this example, let's say I have terminal, pluma, virtualbox, and firefox all open on desktop 1. I switch to desktop 2 for a while, then go back to desktop 1. Now it may show the terminal window on top of all the others, but it is not the actual active window; when I type the text may actually be going into pluma. So, no big deal, I click and minimize pluma. It still shows the terminal window on top, but this time firefox is the active window. If i try to click the minimize button on the terminal window, it actually clicks on that location in firefox behind it. I have to make terminal the active window (alt-tab, or click it in the panel) then minimize it in order to see the contents of the real active window. Any thoughts? I hope I am not alone in experiencing this, and there's a simple fix. Again, I don't know whether it has to do with switching desktops, or what exactly causes it.
If you abide in My word, you are My disciples indeed. And you shall know the truth, and the truth shall make you free... Most assuredly, I say to you, whoever commits sin is a slave of sin... Therefore if the Son makes you free, you shall be free indeed.

User avatar
Reljoy
Level 4
Level 4
Posts: 280
Joined: Sat Mar 13, 2010 12:12 am

Re: Window displayed is not always the active window

Postby Reljoy » Wed Jul 19, 2017 3:43 am

So you're saying that clicking on the terminal windows does not make it the active window?

FreedomTruth
Level 4
Level 4
Posts: 326
Joined: Fri Sep 23, 2016 10:19 am

Re: Window displayed is not always the active window

Postby FreedomTruth » Wed Jul 19, 2017 12:42 pm

Reljoy wrote:So you're saying that clicking on the terminal windows does not make it the active window?

Exactly. I probably didn't describe it well. It's like it draws the terminal window on top, but it's not really on top, some other window is.
If you abide in My word, you are My disciples indeed. And you shall know the truth, and the truth shall make you free... Most assuredly, I say to you, whoever commits sin is a slave of sin... Therefore if the Son makes you free, you shall be free indeed.

Monsta
Level 9
Level 9
Posts: 2998
Joined: Fri Aug 19, 2011 3:46 am

Re: Window displayed is not always the active window

Postby Monsta » Wed Nov 15, 2017 6:48 pm

Sounds like this bug. It's fixed by now in Marco 1.16.1 and 1.18.1.

FreedomTruth
Level 4
Level 4
Posts: 326
Joined: Fri Sep 23, 2016 10:19 am

Re: Window displayed is not always the active window

Postby FreedomTruth » Wed Nov 15, 2017 11:45 pm

Yeah it does sound like that ... I've moved to XFCE in the meantime :-)
If you abide in My word, you are My disciples indeed. And you shall know the truth, and the truth shall make you free... Most assuredly, I say to you, whoever commits sin is a slave of sin... Therefore if the Son makes you free, you shall be free indeed.


Return to “MATE”