panel applets - adding

Please post suggestions for improvement of Cinnamon here
https://github.com/linuxmint/Cinnamon
Post Reply
kingsthane
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Wed Jan 18, 2012 1:38 pm

panel applets - adding

Post by kingsthane » Sat Dec 22, 2012 4:21 pm

Have just switched from mint 13 cinnamon 64 bit to mint 14 64 bit. Cannot seem to be able to add applets for programs like terminal, firefox, thunderbird, etc to the panel. I've tried rt clicking on them in the menu and clicking on "add to panel" but thats not working. I've reinstalled mint 14 again due to another problem and I still cannot add programs to the panel. Using the "edit panel" feature doesn't allow adding applets either by dragging and dropping or by then rt clicking in menu and adding to panel. Is there a way to do this?

Orbmiser
Level 6
Level 6
Posts: 1497
Joined: Thu Oct 18, 2012 5:16 pm
Location: Portland,Oregon
Contact:

Re: panel applets - adding

Post by Orbmiser » Sat Dec 22, 2012 4:37 pm

Not very knowledgeable but a question?

Did you have a separate or restored a /home partition or did a clean install with fresh default /home?
As default fresh Firefox is already on taskbar default.

Only thing I can think of as new to this myself. And hope someone will chime in with more experience with the issue.
.

kingsthane
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Wed Jan 18, 2012 1:38 pm

Re: panel applets - adding

Post by kingsthane » Sat Dec 22, 2012 10:18 pm

Brand new mint 14 cinnamon 64 bit instl'n using the old /home partition.

abnvolk
Level 4
Level 4
Posts: 491
Joined: Thu May 10, 2012 11:05 am

Re: panel applets - adding

Post by abnvolk » Sat Dec 22, 2012 10:55 pm

You have to add the Panel Launchers Applet to the panel first :)

kingsthane
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Wed Jan 18, 2012 1:38 pm

Re: panel applets - adding

Post by kingsthane » Sun Dec 23, 2012 8:47 am

Thanks abnvolk. That did it. Now have 4 firefox and 6 tbird applets ;-D I saw the Panel Launchers Applet, but for some reason thought it made a blank applet which would then have to be edited for custom launcher entries. Rookie mistake. cheers

Post Reply

Return to “Cinnamon”