No Thumbnails for Videos in Nemo

Please post suggestions for improvement of Cinnamon here
https://github.com/linuxmint/Cinnamon
User avatar
Gofer83
Level 1
Level 1
Posts: 33
Joined: Thu Feb 03, 2011 10:57 am

Re: No Thumbnails for Videos in Nemo

Post by Gofer83 » Thu Apr 19, 2018 8:36 am

I had the same problem. Suddenly no more thumbs for videos. For pictures - no problem.
Additionally, xplayer stopped playing videos, played sound only (MPV played both without problems).
Launching xplayer from terminal showed some libsodium.so.18 missing from /usr/lib/x86_64-linux-gnu.
Strangely, Blender also stopped working and also pointed to missing libsodium.so.18.
Downloaded the missing lib from github (get it from wherever you like)...
https://github.com/naphaso/jsodium/blob ... dium.so.18
...pasted it to /usr/lib/x86_64-linux-gnu, deleted all folders from /home/USER/.cache/thumbnails/, and guess what?
Yeah, thumbnails are back, xplayer and blender works!
Why this lib was missing? I dont know.
SYSTEM: Linux Mint 19 Tara 64bit | KERNEL: 4.15.0-24-generic | GUI: Cinnamon 3.8.7 | CPU: i7-6700K @ 4.3Ghz | GPU: Asus GTX1080 Strix (nVidia Driver 396.18) | RAM: 32GB Gskill Ripjaws 4 (3000Mhz) | SSD:Kingston HyperX 120GB

User avatar
Gofer83
Level 1
Level 1
Posts: 33
Joined: Thu Feb 03, 2011 10:57 am

Re: No Thumbnails for Videos in Nemo

Post by Gofer83 » Sat Apr 21, 2018 2:47 am

Have a new strange problem 😢
Some (few) video files don't have thumbnails.
But, the very same files have thumbnails when on fresh Mint install 😵
Anyone got a clue what can be missing from the system? 🤔
👉🏻 Gstreamer libs are installed
👉🏻 Deleting thumbs cache didn't help
👉🏻 All videos play without problems
👉🏻 Thumbs for pictures are all generated
SYSTEM: Linux Mint 19 Tara 64bit | KERNEL: 4.15.0-24-generic | GUI: Cinnamon 3.8.7 | CPU: i7-6700K @ 4.3Ghz | GPU: Asus GTX1080 Strix (nVidia Driver 396.18) | RAM: 32GB Gskill Ripjaws 4 (3000Mhz) | SSD:Kingston HyperX 120GB

User avatar
trytip
Level 7
Level 7
Posts: 1612
Joined: Tue Jul 05, 2016 1:20 pm

Re: No Thumbnails for Videos in Nemo

Post by trytip » Sat Apr 21, 2018 12:29 pm

if you deleted the .cache/thumbnails and still nothing, create a folder in home called .thumbnails
Image

User avatar
Gofer83
Level 1
Level 1
Posts: 33
Joined: Thu Feb 03, 2011 10:57 am

Re: No Thumbnails for Videos in Nemo

Post by Gofer83 » Sat Apr 21, 2018 1:09 pm

trytip wrote:
Sat Apr 21, 2018 12:29 pm
if you deleted the .cache/thumbnails and still nothing, create a folder in home called .thumbnails
Thumbnails folder was already there. Its not the case.
SYSTEM: Linux Mint 19 Tara 64bit | KERNEL: 4.15.0-24-generic | GUI: Cinnamon 3.8.7 | CPU: i7-6700K @ 4.3Ghz | GPU: Asus GTX1080 Strix (nVidia Driver 396.18) | RAM: 32GB Gskill Ripjaws 4 (3000Mhz) | SSD:Kingston HyperX 120GB

colibris79
Level 3
Level 3
Posts: 101
Joined: Sun Mar 09, 2014 8:43 am

Re: No Thumbnails for Videos in Nemo

Post by colibris79 » Sun Jul 15, 2018 4:32 am

Odyseus wrote:
Fri Oct 07, 2016 4:28 pm
mozart9200 wrote:I have uninstalled flash because of security. Also I checked the permissions, I have full access.
I also uninstalled flash when I installed Mint 18 for the first time. As flash is part of a meta package, it will also try to uninstall the packages mint-meta-codecs and mint-meta-codecs-core. And those packages contain all kind of codecs not just for media files.
That just solved my missing thumbnails issue in Mint 18.3 Mate. Thanks :D

Post Reply

Return to “Cinnamon”