frozen task bar

Please post suggestions for improvement of Cinnamon here
https://github.com/linuxmint/Cinnamon
pittendrigh
Level 1
Level 1
Posts: 23
Joined: Sun Jul 08, 2012 5:40 pm

frozen task bar

Postby pittendrigh » Thu Nov 02, 2017 12:00 pm

I've been running Mint Mate for about 5 years now but I needed the gnome color manager for making custom monitor/color profiles and it wasn't available on Mate.

So yesterday I installed Sonya Cinnamon--amd64. A lot of trivial stuff is broken. One problem not so trivial.

I cannot figure out how to add launch icons to the menu bar. What I used to do with Mint involved menu choices that don't seem to exist with Sonya/Cinnamon. I installed alacarte but I see no menu-driven way to save anything with it.

I'd be happy to edit a gimp.desktop and/or a google-chrome.desktop file, for instance, perhaps inside .config but I only seem to have one launcher now, for the terminal window, and I haven't been able to find where it exists.

pittendrigh
Level 1
Level 1
Posts: 23
Joined: Sun Jul 08, 2012 5:40 pm

Re: frozen task bar

Postby pittendrigh » Thu Nov 02, 2017 12:17 pm

OK I found it.

I found ~/.cinnamon/panel-launchers/cinnamon-custom-launcher-1.desktop, edited it appropriately and renamed it as:

~/.cinnamon/panel-launchers/cinnamon-custom-launcher.desktop

...and then restarted the window manager with cntrl-alt-backspace. Now I can add new launchers to the taskbar as needed, by manually editing that file. Perhaps there's a better way. If so I'd still like to know what it is.

I have a Mac I don't use much. In Mac, when ever you start an application an icon appears transiently in the taskbar. But at any time you can right click it and choose something like "keep in taskbar" ....................gnome window managers should take note.

User avatar
Moem
Level 11
Level 11
Posts: 3675
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: frozen task bar

Postby Moem » Thu Nov 02, 2017 12:21 pm

Not sure what's wrong in your installation; in mine, I can add any application that is on the menu to the panel by rightclicking it.
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

User avatar
majpooper
Level 4
Level 4
Posts: 375
Joined: Thu May 09, 2013 1:56 pm
Location: North Carolina, USA

Re: frozen task bar

Postby majpooper » Thu Nov 02, 2017 12:25 pm

That seems like a lot of trouble - in Cinnamon just click on the menu then simply right click on the launder you want to add to the task bar and click add to pannel


Return to “Cinnamon”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests