Mouse focus does not transfer between windows

Please post suggestions for improvement of Cinnamon here
https://github.com/linuxmint/Cinnamon
User avatar
Graecus
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Mon Aug 07, 2017 6:06 pm

Mouse focus does not transfer between windows

Postby Graecus » Sat Nov 04, 2017 2:54 pm

Mint 18.2 Cinnamon
Cinnamon 3.4.6
Mouse: Logitech M705

I've been running 18.2 Cinnamon for several months with no problems until this morning. Without, to my knowledge, having changed anything related to either the mouse or the WM, when I switch to a different application window and it jumps to the fore, I can't interact with it unless I use Alt-Tab to switch. Even then, I have to bring up the context menu by right-clicking before the mouse can interact with anything in the window (keyboard follows just fine).

This *ONLY* happens when I have more than one window open and is the same whether the windows are the same program or different. This even affects the mouse's interactions with the panel (though, again, not if only one window is open). I'm posting this in the Desktop/WM forum as it appears to be some problem there, but I defer to more knowledgeable heads.

Again, the exact same hardware, kernel, and (as far as I know) drivers have worked fine for weeks without anything like this.

I appreciate any help or advice you could give me, as I'm still relatively new to the Linux world. Let me know what other info I can provide that would help.

Thanks

Code: Select all

Graecus@mintybox ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: mintybox Kernel: 4.10.0-37-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.4.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: P8P67 PRO v: Rev 1.xx
           Bios: American Megatrends v: 1502 date: 03/02/2011
CPU:       Quad core Intel Core i5-2500K (-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 26484
           clock speeds: max: 3700 MHz 1: 1599 MHz 2: 1625 MHz 3: 1599 MHz
           4: 1602 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GF104 [GeForce GTX 460] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1920x1200@59.95hz
           GLX Renderer: GeForce GTX 460/PCIe/SSE2
           GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 384.90 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA GF104 High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Card-2 Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-37-generic
Network:   Card-1: Intel 82579V Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f040 bus-ID: 00:19.0
           IF: eno1 state: down mac: <filter>
           Card-2: Broadcom BCM4360 802.11ac Wireless Network Adapter
           driver: wl bus-ID: 04:00.0
           IF: wlp4s0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1500.3GB (44.9% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WDS500G1B0A size: 500.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: WDC_WD1001FALS size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 29G used: 11G (40%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: /home size: 216G used: 99G (49%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-3: swap-1 size: 16.78GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 41.0C mobo: N/A gpu: 0.0:44C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info:      Processes: 246 Uptime: 51 min Memory: 2132.3/7959.1MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Return to “Cinnamon”