Icons dissapearing with two monitors

Please post suggestions for improvement of Cinnamon here
https://github.com/linuxmint/Cinnamon
Post Reply
nirvanadvd13
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Jul 21, 2018 9:15 am

Icons dissapearing with two monitors

Post by nirvanadvd13 » Sat Jul 21, 2018 9:54 am

Hi All

I have a problem with the desktop icons when i change the monitor or i extend it (integrated monitor & TV), some of them dissapears and other are moved, if I put the icons on mode autoorganize no problem at all

Code: Select all

System:    Host: david-X550CL Kernel: 4.15.0-20-generic x86_64
           bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Cinnamon 3.8.6 (Gtk 3.22.30-1ubuntu1)
           Distro: Linux Mint 19 Tara
Machine:   Device: laptop System: ASUSTeK product: X550CL v: 1.0 serial: N/A
           Mobo: ASUSTeK model: X550CL v: 1.0 serial: N/A
           UEFI: American Megatrends v: X550CL.203 date: 09/26/2013
CPU:       Dual core Intel Core i5-3337U (-MT-MCP-) 
           arch: Ivy Bridge rev.9 cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 7183
           clock speeds: max: 2700 MHz 1: 971 MHz 2: 1035 MHz 3: 1074 MHz
           4: 1154 MHz
Graphics:  Card-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA GF117M [GeForce 610M/710M/810M/820M / GT 620M/625M/630M/720M]
           bus-ID: 01:00.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.99hz, 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile
           version: 4.2 Mesa 18.0.0-rc5 Direct Render: Yes
Audio:     Card Intel 7 Series/C216 Family High Def. Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-20-generic
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter
           driver: ath9k bus-ID: 03:00.0
           IF: wlp3s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 04:00.2
           IF: enp4s0f2 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 750.2GB (4.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ01ABD0 size: 750.2GB
Partition: ID-1: / size: 687G used: 32G (5%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 53.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 2500
Repos:     Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
           deb [arch=amd64] http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list
           deb http://packages.linuxmint.com tara main upstream import backport #id:linuxmint_main
           deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu bionic main restricted universe multiverse
           deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates main restricted universe multiverse
           deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-backports main restricted universe multiverse
           deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ bionic-security main restricted universe multiverse
           deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ bionic partner
Info:      Processes: 199 Uptime: 14 min Memory: 773.8/5847.1MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 7.3.0
           Client: Shell (bash 4.4.191) inxi: 2.3.56
PD: in desktop settings i have selected "show icons on all monitors" but it seems not working, they only apperars in one at time


thanks

Post Reply

Return to “Cinnamon”