Compiz settings won't take effect

Forum rules
Before you post please read how to get help
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Sun Feb 12, 2012 3:40 pm

Compiz settings won't take effect

Postby hurinth » Fri Aug 03, 2012 7:20 pm

Hello, I went through this tutorial:

But no matter what I do, each time I open the CCSM, it behaves as if it has never been opened before, and nothing I click in there to enable for example Window Decoration and stuff will take effect.

I think my nVidia drivers are present because I have the NVIDIA X Server Settings installed.

Any idea?

Linuxmint Maya Mate 64bit


Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Fri Aug 24, 2012 6:07 pm

Re: Compiz settings won't take effect

Postby systemovich » Fri Aug 24, 2012 7:28 pm

I have you tried to start compiz from the command line:

$ compiz --replace

User avatar
Level 7
Level 7
Posts: 1599
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: Compiz settings won't take effect

Postby GeneC » Fri Aug 24, 2012 7:35 pm

From the tutorial....
Make sure you did this. :?:

There is some things you have to do to get Compiz work.

1. In a terminal window run this command

Code: Select all

 compiz --replace

(When you want Compiz start automatic you can open Control Center -> Startup Applications, and add a new startup entry called "Compiz" by keeping the same command compiz --replace.)

Similar to this.

2. The CPU usage now raises a lot. That is because there is two competing window-managers running.
To stop that high CPU usage in MATE when running Compiz:

In a terminal run

Code: Select all


When the editor opens:
Go to:
and replace "marco" with "compiz"

Return to “Compiz, Conky, Docks, & Widgets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest