Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
bravew0lf
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Sun Jan 08, 2017 2:50 am

Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by bravew0lf » Sun Jan 08, 2017 3:07 pm

Fresh install of Mint 18.1 'Serena' "Cinnamon 64-bit"
Installed necessary packages for Compiz and then

Code: Select all

compiz --replace
Compiz with full effects
Taskbar/panel disappeared (I understand that

Code: Select all

cinnamon --replace
brings the panel back but also it gets rid of Compiz all together)

I'd like to have it back without it getting rid of Compiz so if anyone can help, I would greatly appreciate it.

Currently
Image
Last edited by bravew0lf on Sun Jan 08, 2017 4:53 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Moem
Level 16
Level 16
Posts: 6054
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by Moem » Sun Jan 08, 2017 3:11 pm

I've always heard that Compiz doesn't work in Cinnamon. Either I'm wrong, which is always an option, or you're out of luck.
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

bravew0lf
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Sun Jan 08, 2017 2:50 am

Re: Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by bravew0lf » Sun Jan 08, 2017 4:38 pm

Moem wrote:I've always heard that Compiz doesn't work in Cinnamon. Either I'm wrong, which is always an option, or you're out of luck.
Well I have it running in Cinnamon currently and using the Applications menu via Cairo-dock due to the fact that the original panel is missing.
What is the equivalent of

Code: Select all

mate-panel --reset
in Cinnamon?

User avatar
Moem
Level 16
Level 16
Posts: 6054
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by Moem » Sun Jan 08, 2017 4:48 pm

bravew0lf wrote:What is the equivalent of

Code: Select all

mate-panel --reset
in Cinnamon?
Sorry, I haven't the foggiest. I'm more of a GUI user.
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

bravew0lf
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Sun Jan 08, 2017 2:50 am

Re: Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by bravew0lf » Sun Jan 08, 2017 5:06 pm

Is there a way to reset the panel-service?

User avatar
MintBean
Level 9
Level 9
Posts: 2884
Joined: Fri Aug 07, 2015 6:54 am
Location: Blighty

Re: Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by MintBean » Sun Jan 08, 2017 5:43 pm

Why not just use Mate which has Compiz built in?

bravew0lf
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Sun Jan 08, 2017 2:50 am

Re: Compiz in Cinnamon - missing taskbar/panel

Post by bravew0lf » Mon Jan 09, 2017 12:01 am

MintBean wrote:Why not just use Mate which has Compiz built in?
I was given Cinnamon, was told it looked better. I see no reason that this minor issue couldn't get fixed, Compiz runs smoothly on Cinnamon and is as easy to install as it is on Ubuntu.

Besides Gnome 2 & 3, What is the difference between the two?
Same menus, themes, etc?

Post Reply

Return to “Compiz, Conky, Docks, & Widgets”