Disabling Compiz

Forum rules
Before you post please read how to get help
Calculon
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Sun May 15, 2011 11:10 am

Disabling Compiz

Postby Calculon » Sun Jul 03, 2011 7:51 pm

I have a HTPC having some playback issues. Someone suggested disabling compiz. What's the easiest/best way to do that? Thanks for any help.

User avatar
artouk
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Sun Jul 03, 2011 12:52 pm
Location: Manchester, UK

Re: Disabling Compiz

Postby artouk » Sun Jul 03, 2011 8:34 pm

Code: Select all

metacity --replace


This will replace compiz with metacity.

swap back with

Code: Select all

compiz --replace

Calculon
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Sun May 15, 2011 11:10 am

Re: Disabling Compiz

Postby Calculon » Sun Jul 03, 2011 10:36 pm

Thanks artouk. What is the benefit of replacing compiz with metacity as opposed to disabling compiz?

User avatar
artouk
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Sun Jul 03, 2011 12:52 pm
Location: Manchester, UK

Re: Disabling Compiz

Postby artouk » Mon Jul 04, 2011 9:33 am

Compiz is a window manager that uses 3D graphics acceleration via OpenGL. compiz is quite popular because it has matured somewhat and it produces eye-candy desktops. However, they are situations where running a window manager other than compiz is more desirable. One reason for this is the lack of OpenGL capabilities on older computers. Another reason is that some of the compiz's visual effects can interfere with full-screen applications, such as games. For this reason, gamers often tend to switch off compiz prior to starting games. If you don't have compiz on you need to replace it with something else, eg metacity.


Return to “Compiz, Conky, Docks, & Widgets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest