Anyone playing Stellaris on Linux?

Anything related to gaming on Linux Mint including game discussion or questions concerning Steam or Wine.
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
MurphCID
Level 14
Level 14
Posts: 5171
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:29 pm
Location: Within 100 miles of San Antonio, Texas

Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by MurphCID »

Is there anybody here who is playing stellaris on Linux?
deepakdeshp
Level 20
Level 20
Posts: 11313
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:00 am

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by deepakdeshp »

If I have helped you solve a problem, please add [SOLVED] to your first post title, it helps other users looking for help.
Regards,
Deepak

Mint 20.3 Cinnamon 64 bit with AMD A6 / 8GB
Mint 20.3 Cinnamon AMD Ryzen3500U/8gb
DisturbedDragon
Level 4
Level 4
Posts: 470
Joined: Mon Oct 29, 2012 6:29 pm
Location: Texas

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by DisturbedDragon »

MurphCID wrote:
Fri Sep 23, 2022 5:07 pm
Is there anybody here who is playing stellaris on Linux?
Runs very well though it locks FPS to my screen refresh (144hz). Linux Mint 20.3 Cinnamon. Saw how much is involved and left it after that. Maybe after I retire :lol:

https://youtu.be/lfA9F4QJRXs
AMD Ryzen 9 5950X 16C/32T | MSI MPG x570 Gaming Plus | 2TB Mushkin Pilot-E NVMe | 1TB Crucial P1 NVMe | 2TB Inland UG PCIe 4 NVMe | 32GB Trident Z DDR4 3600 | Nvidia RTX2080 OC | Fedora 35 Cinnamon | Linux Mint 20.3 Cinnamon | Kernel 5.13.x lowlatency
User avatar
MurphCID
Level 14
Level 14
Posts: 5171
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:29 pm
Location: Within 100 miles of San Antonio, Texas

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by MurphCID »

DisturbedDragon wrote:
Sat Sep 24, 2022 12:55 pm
MurphCID wrote:
Fri Sep 23, 2022 5:07 pm
Is there anybody here who is playing stellaris on Linux?
Runs very well though it locks FPS to my screen refresh (144hz). Linux Mint 20.3 Cinnamon. Saw how much is involved and left it after that. Maybe after I retire :lol:

https://youtu.be/lfA9F4QJRXs
Doesn't matter at this point, since I cannot even get it to run on Windows. I keep getting the VC_runtimeMinimum_X86.msi error and apparently this can never be installed properly. Aggravating.
DisturbedDragon
Level 4
Level 4
Posts: 470
Joined: Mon Oct 29, 2012 6:29 pm
Location: Texas

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by DisturbedDragon »

Can't really speak to the Winders issue, but I did see this https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 3f751cd929
,maybe it will work for you.
AMD Ryzen 9 5950X 16C/32T | MSI MPG x570 Gaming Plus | 2TB Mushkin Pilot-E NVMe | 1TB Crucial P1 NVMe | 2TB Inland UG PCIe 4 NVMe | 32GB Trident Z DDR4 3600 | Nvidia RTX2080 OC | Fedora 35 Cinnamon | Linux Mint 20.3 Cinnamon | Kernel 5.13.x lowlatency
User avatar
MurphCID
Level 14
Level 14
Posts: 5171
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:29 pm
Location: Within 100 miles of San Antonio, Texas

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by MurphCID »

DisturbedDragon wrote:
Sat Sep 24, 2022 6:23 pm
Can't really speak to the Winders issue, but I did see this https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 3f751cd929
,maybe it will work for you.
Yeah I tried it and I read the articles earlier it’s just not installing and stellaris will not run without that stupid little redistributable C++ and there is no way to figure out where it’s supposed to go
cretsiah
Level 4
Level 4
Posts: 439
Joined: Wed Jul 22, 2020 5:44 am

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by cretsiah »

probably a bit dated now but how are you trying to run stellaris?

1) you trying to use proton and if so why?

2) how many parts have you got? ( i only have the original base pack + horizon signal )

i havent played it in awhile,

but i have a big blue " install " button which i just clicked on.....

im using LMDE 5 so i will let you know what happens after it installs

update still working here on my amd fx 8320 + 16 gig ram + rx5708gig graphics card
sainishwanth
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Sat Oct 01, 2022 11:39 am

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by sainishwanth »

Check on protondb, see what version of protondb everyone is using - https://www.protondb.com/app/281990
User avatar
MurphCID
Level 14
Level 14
Posts: 5171
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:29 pm
Location: Within 100 miles of San Antonio, Texas

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by MurphCID »

Managed to get it working, but it is a kludge, I have to go in and right click telling the Stellaris file to run as administrator before it will work.
User avatar
BwingBob
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Fri Sep 03, 2021 1:43 am
Location: Texas, USA.

Re: Anyone playing Stellaris on Linux?

Post by BwingBob »

I picked Stellaris up on Steam a while back when Steam had a flash sale. I have not played much (8 hours), but it seems to work just fine. I am not very good, the AI wipes me out pretty fast, maybe if I played it more I would get better.

Bob
Linux Mint Cinnamon 20.3 {Dell Inspiron 15 5510}
Linux Mint Cinnamon 20.3 {Intel NUC 5420}
Linux Mint Cinnamon 20.3 {Minisforum UM700}
We have met the enemy and he is us. - Pogo
Post Reply

Return to “Gaming”