Sound problems in Wolfenstein the New Order

Anything related to gaming on Linux Mint including game discussion or questions concerning Steam or Wine.
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
OldSchool40
Level 1
Level 1
Posts: 12
Joined: Mon Oct 05, 2015 1:08 pm

Sound problems in Wolfenstein the New Order

Post by OldSchool40 » Thu Nov 30, 2017 10:07 pm

I recently used this tutorial to install Wolfenstien on Linux Mint 18.3 https://www.youtube.com/watch?v=l9Gs_3ErgL4
When I go into the settings it says on the audio 'pulse audio 2.0'. In the game the audio of the characters is totally out of sync with the gameplay-is there a fix for this? The same problem happened on Windows 7, so it's clearly a game issue. My computer is a dell 330 with 2.6 quad core, 8gb of ddr2 ram and a 2gb geforce 710 card with a diamond xtreme sound 5.1 card.

dark
Level 3
Level 3
Posts: 113
Joined: Wed Feb 22, 2017 3:02 pm

Re: Sound problems in Wolfenstein the New Order

Post by dark » Thu Nov 30, 2017 10:23 pm

Try Lutris instead.

https://lutris.net/games/wolfenstein-the-new-order/

https://www.youtube.com/watch?v=H849drbBIgo

Copy/Paste commands under "For Ubuntu" in Terminal to install Lutris:
https://lutris.net/downloads/

OldSchool40
Level 1
Level 1
Posts: 12
Joined: Mon Oct 05, 2015 1:08 pm

Re: Sound problems in Wolfenstein the New Order

Post by OldSchool40 » Fri Dec 01, 2017 2:21 pm

Got Lutris installed and Wolfenstein going, but still have the exact same sound problems. :(

User avatar
Booman
Level 4
Level 4
Posts: 479
Joined: Fri Feb 22, 2013 1:54 pm
Contact:

Re: Sound problems in Wolfenstein the New Order

Post by Booman » Fri Dec 01, 2017 6:43 pm

If the sync problem happens in Windows, then Wine will just inherit the same problem.
Have you found any solutions for Windows?
Booman
Mint 18.2 64-bit
PlayOnLinux 4.2.12
PlayOnLinux GuidesTested Games List

OldSchool40
Level 1
Level 1
Posts: 12
Joined: Mon Oct 05, 2015 1:08 pm

Re: Sound problems in Wolfenstein the New Order

Post by OldSchool40 » Fri Dec 01, 2017 7:14 pm

No, I never found any solutions for windows. At least I'm not getting any kernel crashes with the nvidia card like I was with the Win 7 installation.

dark
Level 3
Level 3
Posts: 113
Joined: Wed Feb 22, 2017 3:02 pm

Re: Sound problems in Wolfenstein the New Order

Post by dark » Fri Dec 01, 2017 7:16 pm

OldSchool40 wrote:Got Lutris installed and Wolfenstein going, but still have the exact same sound problems. :(
Just noticed you have Geforce GT 710 card which is not powerful enough. Consider upgrading graphic card to GeForce GTX 1050 Ti or higher.

Post Reply

Return to “Gaming on Linux Mint”