Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Archived topics about LMDE 1
Locked
Strangler
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Jan 08, 2011 6:17 am

Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Post by Strangler » Sat Jan 08, 2011 7:57 am

Hi all!
I just install Mint LMDE and I have a big trouble with sound.
In Sound Preferences - Internal Audio (Analog Stereo Duplex)
In lspci listed:
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
But i have NO sound!
Help please!
(Sorry for my english)

User avatar
kc1di
Level 14
Level 14
Posts: 5265
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Post by kc1di » Sat Jan 08, 2011 9:06 am

Strangler wrote:Hi all!
I just install Mint LMDE and I have a big trouble with sound.
In Sound Preferences - Internal Audio (Analog Stereo Duplex)
In lspci listed:
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
But i have NO sound!
Help please!
(Sorry for my english)
make sure the sound is not muted :)
sound simple but it is often the problem.
Easy tips : https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/
Linux Mint Installation Guide: http://linuxmint-installation-guide.rea ... en/latest/
Registered Linux User #462608

Strangler
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Jan 08, 2011 6:17 am

Re: Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Post by Strangler » Sat Jan 08, 2011 9:14 am

kc1di wrote:
Strangler wrote:Hi all!
I just install Mint LMDE and I have a big trouble with sound.
In Sound Preferences - Internal Audio (Analog Stereo Duplex)
In lspci listed:
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
But i have NO sound!
Help please!
(Sorry for my english)
make sure the sound is not muted :)
sound simple but it is often the problem.
No. Not muted. I'm not so stupid. :-)

User avatar
kc1di
Level 14
Level 14
Posts: 5265
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Post by kc1di » Sat Jan 08, 2011 12:32 pm

Strangler wrote:
No. Not muted. I'm not so stupid. :-)

Did not imply any such thing.. sometimes things just get overlooked. :)

have you checked to make sure the mixer is set to speakers?
Easy tips : https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/
Linux Mint Installation Guide: http://linuxmint-installation-guide.rea ... en/latest/
Registered Linux User #462608

User avatar
willie42
Level 7
Level 7
Posts: 1971
Joined: Tue Jun 22, 2010 7:52 pm
Location: Oak Ridge, TN USA

Re: Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Post by willie42 » Sat Jan 08, 2011 12:47 pm

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=49&t=62762


this might help if not come back and I will look somemore
Comptia A+ Certified Technician
Comptia Network + Certified Technician
You can not have Success without Failures.

hotweiss
Level 4
Level 4
Posts: 204
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:12 am
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Re: Toshiba Tecra M3 AC97 - No Sound

Post by hotweiss » Sun Jan 09, 2011 9:27 am

I think this is the solution:

http://goo.gl/e8WnS

Locked

Return to “LMDE 1 Archive”