VirtualBox and openSUSE Leap 15

Questions about virtualization software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
Davyn
Level 1
Level 1
Posts: 22
Joined: Thu Sep 06, 2018 7:20 am
Location: Wales

VirtualBox and openSUSE Leap 15

Post by Davyn » Sat Sep 29, 2018 9:10 am

I have been trying to run openSUSE Leap 15 in VirtualBox but all i get is: Booting from local disk ...
Could someone tell me where i'm going wrong please.
Thanks

deepakdeshp
Level 11
Level 11
Posts: 3856
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:00 am

Re: VirtualBox and openSUSE Leap 15

Post by deepakdeshp » Sat Sep 29, 2018 9:13 am

Please post output of

Code: Select all

 inxi -Fxz
Which VB version are you running?Post any other information that could be useful.
If I have helped you solve a problem, please add [SOLVED] to your first post title, it helps other users looking for help, and keeps the forum clean.
I am using Mint 19 Cinnamon 64 bit with AMD A8/7410 processor . Memory 8GB

User avatar
MintBean
Level 9
Level 9
Posts: 2968
Joined: Fri Aug 07, 2015 6:54 am
Location: Blighty

Re: VirtualBox and openSUSE Leap 15

Post by MintBean » Sat Sep 29, 2018 9:32 am

Make sure you're running the latest Virtualbox. Instructions below. (There's an install script for Mint 19 in the last few posts of the thread.)
viewtopic.php?f=231&t=237963&p=1532840#p1532840

User avatar
Davyn
Level 1
Level 1
Posts: 22
Joined: Thu Sep 06, 2018 7:20 am
Location: Wales

Re: VirtualBox and openSUSE Leap 15

Post by Davyn » Sat Sep 29, 2018 1:24 pm

Hello deepakdeshp

I am running LinuxMint TARA 19

And the version of VirtualBox is: 5.2.18r124319(Qt5.9.5)

Here's the output:

Code: Select all

Davyn@Davyn-BB-XB00131:~$ inxi -Fxz
System:    Host: Davyn-BB-XB00131 Kernel: 4.15.0-34-generic x86_64
           bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Cinnamon 3.8.9 (Gtk 3.22.30-1ubuntu1)
           Distro: Linux Mint 19 Tara
Machine:   Device: desktop System: NOVATECH product: BB-XB00131 v: V1.0 serial: N/A
           Mobo: Gigabyte model: Z270P-D3-CF v: x.x serial: N/A
           UEFI [Legacy]: American Megatrends v: F7 date: 11/08/2017
CPU:       Quad core Intel Core i7-7700K (-MT-MCP-) 
           arch: Skylake rev.9 cache: 8192 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 33600
           clock speeds: max: 4500 MHz 1: 905 MHz 2: 3362 MHz 3: 4166 MHz
           4: 3813 MHz 5: 3876 MHz 6: 3921 MHz 7: 3910 MHz 8: 3991 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 630 bus-ID: 00:02.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 630 (Kaby Lake GT2)
           version: 4.5 Mesa 18.0.5 Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Intel 200 Series PCH HD Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
           Card-2 Logitech HD Pro Webcam C920
           driver: USB Audio usb-ID: 001-004
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-34-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8192CE PCIe Wireless Network Adapter
           driver: rtl8192ce port: e000 bus-ID: 03:00.0
           IF: wlp3s0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 06:00.0
           IF: enp6s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1000.2GB (3.1% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST1000DM010 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 916G used: 29G (4%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 232 Uptime: 8:01 Memory: 2332.5/15928.5MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 7.3.0
           Client: Shell (bash 4.4.191) inxi: 2.3.56 
Davyn@Davyn-BB-XB00131:~$ 
Hope the information provided helps

Post Reply

Return to “Virtualization”