*[SOLVED]* Terminal not working.

Archived topics about LMDE 1 and LMDE 2
Locked
User avatar
merc1973
Level 2
Level 2
Posts: 72
Joined: Wed Mar 17, 2010 9:07 pm

*[SOLVED]* Terminal not working.

Post by merc1973 »

I recently noticed that my terminal is not working. It just comes up in a black, empty window...

Im running dual boot Win 7 and LMDE 64-bit on update pack 5. I When updating to #5 i may have selected "install new version" and I also have duplicate partitions of LMDE upon upstart. Im not sure if this is related, i thought I would share.



FIXED:

For anyone else with the terminal issue, a solution is to go into Edit / Profiles / Default / Colours, deselect Use colours from system theme and select the Built-in scheme Black on white.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 73#p631249
Last edited by merc1973 on Tue Feb 05, 2013 3:34 pm, edited 2 times in total.
kirmonkey
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:39 pm

Re: Terminal not working.

Post by kirmonkey »

Try this:

Press alt+f2

Type:

Code: Select all

gnome-terminal
See what you get.

If that doesn't work try:

Alt+f2

Code: Select all

xterm



Does one or the other work?
User avatar
merc1973
Level 2
Level 2
Posts: 72
Joined: Wed Mar 17, 2010 9:07 pm

Re: Terminal not working.

Post by merc1973 »

Thanks kirmonkey, but those commands do not open a "working" terminal. The gnome-terminal opens a terminal window but its still blank, with a cursor or the Linux quotes... :?:
Locked

Return to “LMDE Archive”