Macbook pro doesn't suspend when I close the lid

Archived topics about LMDE 1 and LMDE 2
Locked
pgarvey
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Mon Mar 03, 2014 8:02 pm

Macbook pro doesn't suspend when I close the lid

Post by pgarvey »

I just recently installed LMDE (last week) on my Macbook pro as a dual boot with OSX.
It will not suspend or hibernate when I close the lid.
I have checked the power management settings (they are good), and it will suspend if I tell it to from the shutdown menu.
My linux is a bit rusty so I don't know what diagnostics to provide, let me know and i'll be happy to.

Thanks in advance for the help!

pgarvey
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Mon Mar 03, 2014 8:02 pm

Re: Macbook pro doesn't suspend when I close the lid

Post by pgarvey »

nobody has any ideas?

donv
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Mon Oct 04, 2010 5:38 pm

Re: Macbook pro doesn't suspend when I close the lid

Post by donv »

Currently investigating installing Mint LMDE on my wife's dead-ended w/Snow Leopard MACBOOK (13-INCH MID 2007). Came upon your thread in researching this.

So I don't yet have experience proving this works, but check out http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=10&t=109308 where they talk about making a quick acpi configuration edit which apparently makes it work.

Can you share how you accomplished your LMDE install on the Mac Book? Did you follow a specific guide, what model is yours?
Image
19.3 MATE on ASRock AB350M PRO4/AMD Ryzen 2200G
19.3 MATE on Acer Aspire E5-575-33BM
LMDE3 on Asus EeePC 1000HA
LMDE1(!) on ASUS AT3IONT-I DELUXE (HTPC)

Locked

Return to “LMDE Archive”