LMDE BREAKAGES - tracking TESTING

Archived topics about LMDE 1 and LMDE 2
Locked
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
Posts: 5113
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by viking777 »

xircon wrote:How has today's update gone? I am holding back ATM (especially after my cock-up yesterday) as there is a lot of GLX updates.
This is todays update for me:
Start-Date: 2011-09-08 10:09:17
Commandline: synaptic
Install: libglapi-mesa:amd64 (7.11-5, automatic)
Upgrade: libmodplug1:amd64 (0.8.8.2-3, 0.8.8.4-1), libgsf-1-common:amd64 (1.14.21-1, 1.14.21-2), traceroute:amd64 (2.0.15-1, 2.0.18-1), libcairo-perl:amd64 (1.070-2+b1, 1.071-1), libgl1-mesa-dev:amd64 (7.10.3-4, 7.11-5), libgl1-mesa-dri:amd64 (7.10.3-4, 7.11-5), libgl1-mesa-glx:amd64 (7.10.3-4, 7.11-5), mesa-common-dev:amd64 (7.10.3-4, 7.11-5), libgsf-1-114:amd64 (1.14.21-1, 1.14.21-2), debdelta:amd64 (0.43, 0.44), libglu1-mesa:amd64 (7.10.3-4, 7.11-5), libhtml-tableextract-perl:amd64 (2.10-4, 2.11-1)
End-Date: 2011-09-08 10:09:50
No ill effects at all, at least none that I have found yet.
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
User avatar
xircon
Level 5
Level 5
Posts: 768
Joined: Sun Aug 01, 2010 7:59 am
Location: Sheffield, UK

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by xircon »

Will give it a go after I walk the dog :) Must burn a clonezilla cd, I downloaded it, but haven't had chance yet. Can I backup from the LMDE DVD and save a CDR?
Dell Inspiron N5010 / Core I5 / ATI Mobility Radeon HD5400, LMDE Tracking Sid & Cinnamon Desktop
"Ubuntu is an African word meaning 'I can't configure Debian'"
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
Posts: 5113
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by viking777 »

xircon wrote:Will give it a go after I walk the dog :) Must burn a clonezilla cd, I downloaded it, but haven't had chance yet. Can I backup from the LMDE DVD and save a CDR?
1) Enjoy your walk, give the dog a 'WOOF' from me :lol:

2) Totally don't understand your question.
a) why would you want to back up an lmde dvd? If you have an lmde dvd then just boot from it. It doesn't need backing up.
b) even if you were determined that this was a good idea, which it isn't, how are you going to persuade a dvd to fit on a cdr? Clonezilla has compression for sure, but it images partitions and drives not dvd's, it doesn't even look for disc drives, only partitions.

I guess I am missing something crucial here :?
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
User avatar
xircon
Level 5
Level 5
Posts: 768
Joined: Sun Aug 01, 2010 7:59 am
Location: Sheffield, UK

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by xircon »

Yep (or woof), can I use the DVD instead of the Clonezilla CD (that I haven't burned yet). Are the programs I need on the DVD or only on the Clonezilla iso. Hope that makes sense.
Dell Inspiron N5010 / Core I5 / ATI Mobility Radeon HD5400, LMDE Tracking Sid & Cinnamon Desktop
"Ubuntu is an African word meaning 'I can't configure Debian'"
zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by zerozero »

xircon, i guess you are missing something about clonezilla, check this how-to (won't say it's the best, but gives you an idea how it works) http://geekyprojects.com/cloning/how-to ... -tutorial/
Image

[ bliss of ignorance ]
User avatar
samriggs
Level 6
Level 6
Posts: 1201
Joined: Sun Apr 24, 2011 6:09 pm
Location: Canada
Contact:

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by samriggs »

Did an update today on the ffmpeg, all the updates finally came in, very nice to see and the video sites that didn't work while it was broken now work again.
Thank you :D
"Windows: the worst system for the most money, Linux: the best system for free"
Registered Linux User #545430
Manjaro XFCE / Mint Cinnamon
asus X751LX and an acer and a toshiba and another asus
User avatar
bluheron1
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sun Nov 22, 2009 2:25 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by bluheron1 »

Did an update on sept 8, when i rebooted my dell p4 desktop froze up. I had to unplug the power and remove cmos battery overnight. Finally got it to boot, but haven't used debian mint again, just mint9. This happened once before when i upgraded to 3.0 kernel, but 3.0.1 seemed to fix the problem, I don't know what happened this time, but if you have a p4 processor you may want to hold off on updates for awhile.

Edit: The last problem was actually when i upgraded to 2.6.39 pae kernel. my bad.
jlsmith722
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Fri Mar 05, 2010 9:38 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by jlsmith722 »

Solved $ sudo /etc/init.d/alsa-utils reset

The update this morning, Sat Sep 10, completely broke my sound.
Before the update I was able too play both audio CD's and DVD movies and after the update neither will produce sound although the movie video plays and the timer works in banshee
I don't see anything that is obviously related to sound in the update

Commit Log for Sat Sep 10 08:50:17 2011


Upgraded the following packages:
cups-pdf (2.5.1-3) to 2.5.1-4
glx-alternative-mesa (0.1.91) to 0.1.93
glx-alternative-nvidia (0.1.91) to 0.1.93
glx-diversions (0.1.91) to 0.1.93
hddtemp (0.3-beta15-48) to 0.3-beta15-49
odbcinst (2.2.14p2-2) to 2.2.14p2-3
odbcinst1debian2 (2.2.14p2-2) to 2.2.14p2-3
tzdata (2011h-3) to 2011i-2
unixodbc (2.2.14p2-2) to 2.2.14p2-3

Installed the following packages:
libodbc1 (2.2.14p2-3)


using a ca0106 Soundblaster sound card, AMD Athlon 64x2, Nvidia GeForce 9500 GS, LMDE Linux Kernel 3.0.0-1-amd64

Any help would be appreciated.
Last edited by jlsmith722 on Thu Sep 15, 2011 8:02 pm, edited 1 time in total.
No Good Deed Goes Unpunished
Spec-chum
Level 1
Level 1
Posts: 48
Joined: Tue May 31, 2011 3:22 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by Spec-chum »

Anyone with an ATI gfx card know if it's safe to update libglew1.6 yet? I've updated everything else but held that one back. Everything else working so far.
User avatar
xircon
Level 5
Level 5
Posts: 768
Joined: Sun Aug 01, 2010 7:59 am
Location: Sheffield, UK

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by xircon »

No, because I updated (and screwed up) :)
Dell Inspiron N5010 / Core I5 / ATI Mobility Radeon HD5400, LMDE Tracking Sid & Cinnamon Desktop
"Ubuntu is an African word meaning 'I can't configure Debian'"
redk
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:53 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by redk »

Hi all,

Editing a small ogg file with audacity is very slow, what used to be done in a few seconds now take 25 minutes or more.

Is there a known solution or should I wait for SP 3 ?

Thanks.

Audacity 1.3.13-4
LMDE 201108 (32)
User avatar
Gerd50
Level 5
Level 5
Posts: 734
Joined: Wed Jul 22, 2009 3:42 pm
Location: Fishtown, Germany

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by Gerd50 »

Today, Tue Sept 13, libreoffice was updated. What i found after this update looks (please allow me a german word) beschissen.
Is it java which lets my eyes think the appearance is nothing but terrible? At first i decided to uninstall lo and use abiword instead.
I believe in everything, except humans.

LM9, Debian Testing Xfce, Debian Sid Xfce - CPU/Amd64 2,6Ghz, Graphics/Nvidia 9600 GT, Sound/SB Audigy4 emu10K1
zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by zerozero »

@redk: i assume for what you are saying that you are in latest, if so, there's a few known dep. problems with multimedia atm in latest; what happens when you start audacity from the terminal, does it gives you any error? bare in mind that i don't use audacity, so this is just an assumption based on other issues;

@Gerd, i saw that update, but didn't launch LO after, will have to do it tmrw to see "the beauty" :lol: :mrgreen:
Image

[ bliss of ignorance ]
NRI
Level 1
Level 1
Posts: 21
Joined: Fri Jul 15, 2011 11:02 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by NRI »

Hi everyone!

Recently, I installed LMDE 64-bit on an Acer Aspire5102 with an Atheros wirless card. After upgrading the kernel to 2.6.39-2-amd-64, the wireless card stopped working. However, I run the USB live version, it still works. This leads me to believe that the kernel upgrade has an issue. Anybody else have this problem? This machine is set pointing to the "Latest" repository. Since I don't want to risk a complete breackage of the system, I'd rather play it safe and not switch to incoming.

Any help you can provide is very much appreciated.
User avatar
xircon
Level 5
Level 5
Posts: 768
Joined: Sun Aug 01, 2010 7:59 am
Location: Sheffield, UK

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by xircon »

NRI wrote:Hi everyone!

Recently, I installed LMDE 64-bit on an Acer Aspire5102 with an Atheros wirless card. After upgrading the kernel to 2.6.39-2-amd-64, the wireless card stopped working. However, I run the USB live version, it still works. This leads me to believe that the kernel upgrade has an issue. Anybody else have this problem? This machine is set pointing to the "Latest" repository. Since I don't want to risk a complete breackage of the system, I'd rather play it safe and not switch to incoming.

Any help you can provide is very much appreciated.
Can't help specifically, but every time I get a kernel upgrade I have to re-install the Broadcom wireless drivers manually, have you tried re-installing the Atheros drivers manually?
Dell Inspiron N5010 / Core I5 / ATI Mobility Radeon HD5400, LMDE Tracking Sid & Cinnamon Desktop
"Ubuntu is an African word meaning 'I can't configure Debian'"
NRI
Level 1
Level 1
Posts: 21
Joined: Fri Jul 15, 2011 11:02 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by NRI »

have you tried re-installing the Atheros drivers manually?
Yes, did that already with ndiswrapper. It worked once, right after installation, and then nothing. For now, I am using a Belkin WiFi stick. It's okay, but the range isn't nearly as good as the built-in card. :? Either way, I hope this will be fixed with the next monthly package. :D
redk
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:53 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by redk »

[quote="zerozero"]@redk: i assume for what you are saying that you are in latest, if so, there's a few known dep. problems with multimedia atm in latest; what happens when you start audacity from the terminal, does it gives you any error? bare in mind that i don't use audacity, so this is just an assumption based on other issues;


audacity output:
ALSA lib pcm.c:2190:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear
ALSA lib pcm.c:2190:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe
ALSA lib pcm.c:2190:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side
ALSA lib pcm_dmix.c:957:(snd_pcm_dmix_open) The dmix plugin supports only playback stream
Expression 'ret' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1666
Expression 'AlsaOpen( &alsaApi->baseHostApiRep, params, streamDir, &self->pcm )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1826
Expression 'PaAlsaStreamComponent_Initialize( &self->capture, alsaApi, inParams, StreamDirection_In, NULL != callback )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 2088
Expression 'PaAlsaStream_Initialize( stream, alsaHostApi, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, callback, streamFlags, userData )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 2760
Expression 'stream->playback.pcm' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 4537
Expression 'stream->playback.pcm' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 4537
Expression 'stream->playback.pcm' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 4537
Expression '*idev = open( idevName, flags )' failed in 'src/hostapi/oss/pa_unix_oss.c', line: 811
Expression 'OpenDevices( idevName, odevName, &idev, &odev )' failed in 'src/hostapi/oss/pa_unix_oss.c', line: 857
Expression 'PaOssStream_Initialize( stream, inputParameters, outputParameters, streamCallback, userData, streamFlags, ossHostApi )' failed in 'src/hostapi/oss/pa_unix_oss.c', line: 1234


sources.list
deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://debian.linuxmint.com/latest testing main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free
deb http://www.debian-multimedia.org testing main non-free


Thanks.
roger64
Level 4
Level 4
Posts: 274
Joined: Wed Jun 01, 2011 5:48 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by roger64 »

Sorry if I miss something.

I am subscribed to the "latest" repos (exactly the four ones on the previous message) and I did not see yet the update pack number 3. I had thought I would receive a montly update pack but I got nothing since the beginning of August with number two.
evilgoldy
Level 1
Level 1
Posts: 12
Joined: Sat Dec 05, 2009 6:33 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by evilgoldy »

I'm having problems holding two packages that are reported to be buggy.
When I do:

Code: Select all

echo "libnetfilter-conntrack3 hold" | dpkg --set-selections
echo "ant hold" | dpkg --set-selections
at least one of them will show up again if i try to dist-upgrade. If I go back and hold it again, then on dist-upgrade the other one appears unhold?
When checking with --get-selections I get this:

Code: Select all

zlaja-desktop zlaja # dpkg --get-selections "libnetfilter-conntrack3"
No packages found matching libnetfilter-conntrack3.
zlaja-desktop zlaja # dpkg --get-selections "ant"
zlaja-desktop zlaja # 
One is not found (!?) and the other one gets me no output?

Anyone got any clue what's going on here?
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
Posts: 5113
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking Testing - read here first-10/

Post by viking777 »

roger64 wrote:Sorry if I miss something.

I am subscribed to the "latest" repos (exactly the four ones on the previous message) and I did not see yet the update pack number 3. I had thought I would receive a montly update pack but I got nothing since the beginning of August with number two.
Nobody tracking "latest" has seen update pack 3 yet only those on incoming.

BTW this thread is for testing - confusing isn't it. How new users cope with it I shall never know!
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
Locked

Return to “LMDE Archive”