New install of LMDE stuck at login screen

Archived topics about LMDE 1 and LMDE 2
Locked
User avatar
markfiend
Level 4
Level 4
Posts: 310
Joined: Wed Apr 15, 2009 2:56 pm
Location: Leeds, UK

New install of LMDE stuck at login screen

Post by markfiend »

I installed the LMDE 201109 XFCE 32-bit on a spare partition, everything seemed to go well, the Mint 9 install on the other partititon still works, GRUB still works, everything seems OK.

But when I try to boot into the new LMDE install, it gets to the login screen no problem, but when I enter my password the screen goes black and then the login screen pops back up. It's not that I have the password wrong; I deliberately entered the wrong PW and I got an "authentification failed" error.

So... any ideas?
Omnia mutantur, nihil interit.
wayne128
Level 10
Level 10
Posts: 3412
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: New install of LMDE stuck at login screen

Post by wayne128 »

I have not yet tried LMDE-xfce 201109.
But this seems to trigger my memory, it occurred before.

Take a look at the bottom taskbad / panel, do you see some selection like system default, xfce, or something like that?
mouse over there, select xfce, then try key in user name /password, to see if you can get pass the login screen.
User avatar
markfiend
Level 4
Level 4
Posts: 310
Joined: Wed Apr 15, 2009 2:56 pm
Location: Leeds, UK

Re: New install of LMDE stuck at login screen

Post by markfiend »

OK, I tried that, it made no difference. Thanks anyway!
Omnia mutantur, nihil interit.
User avatar
markfiend
Level 4
Level 4
Posts: 310
Joined: Wed Apr 15, 2009 2:56 pm
Location: Leeds, UK

Re: New install of LMDE stuck at login screen

Post by markfiend »

I'll try a reinstall. I'll let you know if it works...
Omnia mutantur, nihil interit.
User avatar
markfiend
Level 4
Level 4
Posts: 310
Joined: Wed Apr 15, 2009 2:56 pm
Location: Leeds, UK

Re: New install of LMDE stuck at login screen

Post by markfiend »

Still no joy :(
Omnia mutantur, nihil interit.
wayne128
Level 10
Level 10
Posts: 3412
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: New install of LMDE stuck at login screen

Post by wayne128 »

OK
I downloaded LMDE 201109-xfce, installation went OK, no problem login.

May be you have a bad burn?

Try download iso again, then do a md5sum check first before burning DVD at slow speed.

By the way, you can also use USB stick, I usually use unetbootin to prepare bootable USB stick.
User avatar
markfiend
Level 4
Level 4
Posts: 310
Joined: Wed Apr 15, 2009 2:56 pm
Location: Leeds, UK

Re: New install of LMDE stuck at login screen

Post by markfiend »

Thanks, I'll try that next...
Omnia mutantur, nihil interit.
Locked

Return to “LMDE Archive”