Can't switch keyboard layout

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help

LMDE 2 support ends on 1-1-2019
Post Reply
Oswulf
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Thu Nov 17, 2016 2:14 am

Can't switch keyboard layout

Post by Oswulf » Fri Mar 03, 2017 9:29 pm

I've successfully installed a second keyboard layout (Thai) through Preferences->Keyboard->Layout, and both English (US) and Thai are now listed. The "Keyboard" applet shows both "us" and "th". However, when I select "th" the applet immediately flips back to "us" and the keyboard layout doesn't change. What am I doing wrong? (This is with Cinnamon, LMDE 2.)

Thanks

alexaandru
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 12, 2012 4:50 am

Re: Can't switch keyboard layout

Post by alexaandru » Tue Jan 30, 2018 3:24 am

Hello,

I have the exact same problem. How did you solve it?

I have both languages listed, when I select the other one (ro) it automatically switches back to us. If I'm really really quick I can type one letter in ro before it switches :) Like ș but then right away it switches back to en and that's it.

Thanks!

alexaandru
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 12, 2012 4:50 am

Re: Can't switch keyboard layout

Post by alexaandru » Tue Jan 30, 2018 3:38 am

SOLVED! :)

I was missing the ro language pack :) After I installed it and logged out it now works as expected :)

Cheers!

Post Reply

Return to “Newbie Questions”