Live session - missing modules

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
andoru
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Sun Mar 13, 2016 10:38 am

Live session - missing modules

Postby andoru » Thu Oct 12, 2017 2:06 pm

Tried to run the latest version of LMDE Mate 32-bit edition but I can't seem to be able to boot into the live session. It shows up the Linux Mint logo, after which it switches to the first TTY, on which this is the last line displayed:

dm-raid45 not found - modules.dep

I'm not even using RAID on my system...
If I continue (by pressing 'enter' and typing exit at the following prompt), I get more similar messages with other modules missing, until I get a kernel panic.
I've checked the iso image, if it's sha256 hash matches the one specified on the site, and it does.
I've also tried to run the same image in a virtual machine, and it works flawlessly. Is there something amiss with my machine?

kevinthefixer
Level 4
Level 4
Posts: 240
Joined: Thu Jul 23, 2015 10:36 pm

Re: Live session - missing modules

Postby kevinthefixer » Sun Oct 15, 2017 5:55 pm

Well, what is your machine, anyway? The dm-RAID modules missing is normal, mine does that every boot and still works fine.

andoru
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Sun Mar 13, 2016 10:38 am

Re: Live session - missing modules

Postby andoru » Sun Oct 15, 2017 6:17 pm

Thanks for the reply! It's a Dell OptiPlex GX-620 (Intel Pentium D dual core with Intel GMA integrated graphics and 2GB RAM). This is the first time I ever had any issues booting into a live session with this machine... The regular (Ubuntu based) version of Linux Mint Mate boots just fine.


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest