[Solved] Mint LMDE got stuck right after installation while conducting updates

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
ulli_m16
Level 1
Level 1
Posts: 27
Joined: Thu Feb 09, 2017 6:00 am

[Solved] Mint LMDE got stuck right after installation while conducting updates

Postby ulli_m16 » Thu Feb 09, 2017 6:36 am

Hi all,

I am totally new with Mint. I have been using elementary OS and Ubuntu for a couple of years.
I just installed Linux Mind LMDE2 "Betsy" on a HP5103 netbook (dual-core Atom-CPU, 2 GB RAM, 500 GB HDD). Prior to that I had elementary OS "Freya" installed on this netbook, which is a nice implementation, but has some serious technical issues.

So I downloaded the ISO (lmde-2-201503-cinnamon-64bit.iso) using the torrent; produced a bootable USB-stick using UNetbootin and conducted a quick test with a live session. Everything worked very well. I then made a complete fresh install after increasing the SWAP area from 2 GB to 5 GB and formatting both the main partition and the SWAP area. Again everything worked very well after installation. Then the notification that a new update manager would be available was shown. And right after that was Installed got the message that more updates would be waiting for installation. I am very familiar with that, but was surprised about the tremendous number of updates given the fact that the ISO was downloaded just yesterday. Must have been hundreds of updates. So I started those and after an hour or so left the netbook alone. When I came back after about half an hour the screen showed the background pic along with time & date. No indicator that the system is still working at all. I can hear that the HDD is working. No exit is shown on the screen. Neither ESC nor briefly pushing the power button does anything.

What shall I do? Take the battery out? Any help is highly appreciated.
Ulrich
Last edited by ulli_m16 on Thu Feb 09, 2017 5:49 pm, edited 1 time in total.
... anybody around there who also owns a fully operational "Northstar Advantage" running with CP/M 2.2?

User avatar
ulli_m16
Level 1
Level 1
Posts: 27
Joined: Thu Feb 09, 2017 6:00 am

[Solved] Mint LMDE got stuck right after installation while conducting updates

Postby ulli_m16 » Thu Feb 09, 2017 7:25 am

Oh dear!

I just saw in the headline of another thread "CTRL+ALT+Backspace ...". Checked that and, guess what, the login screen showed up. Obviously all updates went well.
I knew that mimik from old Windows-installations, but not from any Linux-installation where I am used that the login screen shows up as soon as the mouse is moved or ENTER is hit.
Sorry for the post.

Ulrich
... anybody around there who also owns a fully operational "Northstar Advantage" running with CP/M 2.2?


Return to “Installation & Boot”