HPLIP For LMDE 2

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

LMDE 2 support ends on 1-1-2019
Post Reply
tb75252
Level 1
Level 1
Posts: 39
Joined: Tue Nov 29, 2011 3:34 pm

HPLIP For LMDE 2

Post by tb75252 » Mon Nov 02, 2015 11:27 pm

I am using LMDE 2, 64-bit.

I originally configured my HP Officejet 8610 using CUPS.

I now have installed hplip and hplip-gui (v. 3.14.6) and I believe that I have configured it correctly to use my printer.

However, when I want to print something, it is not the HPLIP window that pops up but the CUPS one (system-config-printer). I would prefer that the HPLIP windows be the one that comes up whenever I want to print.

How do I do that?

DaComboMan
Level 4
Level 4
Posts: 285
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:10 pm
Location: AR

Re: HPLIP For LMDE 2

Post by DaComboMan » Fri Nov 06, 2015 12:32 pm

Have you tried "hp-plugin" in your terminal?

TomRoche
Level 4
Level 4
Posts: 248
Joined: Thu Jan 13, 2011 2:52 pm

Re: HPLIP For LMDE 2

Post by TomRoche » Fri Feb 05, 2016 10:10 pm

tb75252 wrote:I am using LMDE 2, 64-bit.
Me too, up-to-date.
tb75252 wrote:I now have installed hplip and hplip-gui (v. 3.14.6) and I believe that I have configured it correctly to use my [HP Officejet 8610] printer.

However, when I want to print something, it is not the HPLIP window that pops up but the CUPS one (system-config-printer).
FWIW, I also have HPLIP and the HP Device Manager installed (managing an HPLJ), and I do not have the problem you are describing. Hence I suspect a misconfiguration on your end.

Post Reply

Return to “Software & Applications”