[SOLVED] LAMP, subdirectories

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Fuzzy
Level 2
Level 2
Posts: 98
Joined: Thu Jul 28, 2011 11:54 am

[SOLVED] LAMP, subdirectories

Postby Fuzzy » Mon Nov 14, 2016 11:49 am

I occasionally (and very poorly) create some php sites to use for my own purposes. After making one of my computers a LAMP, I remember being worried about security at completion of one of my projects, and locked a few things down. Unfortunately, I didn't write down the changes I made, and now I can't figure out how to get things working again. (Don't worry - I don't think it is as bad as it sounds.)

Here's the gist of my problem: /var/www/index.html or whatever.php work fine. However, subdirectories within /var/www/ do not response to http request - including the Apache2 test page at /var/www/html/index.html - even when file permissions look correct.

Any guesses?
Last edited by Fuzzy on Tue Nov 15, 2016 1:13 pm, edited 1 time in total.

deepakdeshp
Level 8
Level 8
Posts: 2260
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:00 am

Re: LAMP, subdirectories

Postby deepakdeshp » Mon Nov 14, 2016 1:12 pm

This should allow access to subdirectories.
http://askubuntu.com/questions/325498/a ... -directory
/etc/apach2 will have the apache config file where you have to make the changes mentioned above.
If I have helped you solve a problem, please add [SOLVED] to your first post title, it helps other users looking for help, and keeps the forum clean.
I am using Mint 18 Cinnamon 64 bit with AMD processor .

Fuzzy
Level 2
Level 2
Posts: 98
Joined: Thu Jul 28, 2011 11:54 am

Re: LAMP, subdirectories

Postby Fuzzy » Tue Nov 15, 2016 1:12 pm

Argh! Okay, the problem ended up being 100% user ignorance.

I evidently hadn't disabled anything. I simply forgot that the default configuration of the installation for Apache2 is the html folder, so that I didn't need to include "/html/<filename>" in the path, or /html/foldername/ etc. Yeah, just leaving "/html/" off and entering the remainder of the path works just fine.

Sorry about that. Thanks for the help - your reply actually helped me figure out my issue.

Fuzzy


Return to “Software & Applications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest