Multiple Keyboard Layouts

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
dEhiN
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Tue Jul 14, 2015 9:48 am
Location: Toronto, Canada
Contact:

Multiple Keyboard Layouts

Postby dEhiN » Sun Jul 09, 2017 1:51 am

Hi all, I'm running the latest version of LMDE 2, and I am wondering if it's possible to have more than 4 keyboard layouts? It seems that 4 is the max, and after that point the Add button is greyed out. Before I installed LMD2, I used to have LM 17 and I used iBus on there, which allowed me as many layouts as I wanted, including IMEs for Japanese, etc. I tried running iBus on LMDE 2 alongside the native (?) keyboard layouts, but it didn't work so well. Any suggestions or ideas? Thanks in advance.
HP Compaq Presario CQ41: AMD Athlon II P340 Dual-Core @ 2.2GHz -- 4 GB DDR3 1066MHz -- LMDE 2 64-bit MATE (/dev/sda1 - 312GB - /; /dev/sda2 - 8GB - swap)

Cosmo.
Level 22
Level 22
Posts: 15644
Joined: Sat Dec 06, 2014 7:34 am

Re: Multiple Keyboard Layouts

Postby Cosmo. » Sun Jul 09, 2017 6:46 am

dEhiN wrote:I used to have LM 17 and I used iBus on there, which allowed me as many layouts as I wanted

I m astonished. Also in LM 17.x (Cinnamon desktop) 4 is the limit.

User avatar
dEhiN
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Tue Jul 14, 2015 9:48 am
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: Multiple Keyboard Layouts

Postby dEhiN » Sun Jul 09, 2017 10:46 am

Cosmo. wrote:
dEhiN wrote:I used to have LM 17 and I used iBus on there, which allowed me as many layouts as I wanted

I m astonished. Also in LM 17.x (Cinnamon desktop) 4 is the limit.

Well perhaps it wasn't "as many as I wanted", but I'm pretty sure I had more than 4. I also don't recall seeing the Add button greyed out so I assumed it would allow me as many as I wanted.
HP Compaq Presario CQ41: AMD Athlon II P340 Dual-Core @ 2.2GHz -- 4 GB DDR3 1066MHz -- LMDE 2 64-bit MATE (/dev/sda1 - 312GB - /; /dev/sda2 - 8GB - swap)


Return to “Software & Applications”