[SOLVED] BIOS not seeing OS/boot loader

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
lsemmens
Level 6
Level 6
Posts: 1257
Joined: Wed Sep 10, 2014 9:07 pm
Location: Rural South Australia

Re: [SOLVED] BIOS not seeing OS/boot loader

Post by lsemmens » Fri Sep 14, 2018 7:51 pm

gm10 wrote:
Fri Sep 14, 2018 5:47 am
lsemmens wrote:
Fri Sep 14, 2018 3:58 am
I'm glad your issue is solved. From past experience, UEFI is more trouble than it is worth. I generally disable it if I am not dual booting with Windwoes.
From my experience, I haven't used anything but UEFI/GPT in any device that had an UEFI. There are some fringe cases like 32bit UEFIs or apparently that early development version OP had here, but otherwise it's so much better than BIOS/MBR, I'd never go back.
Fairy 'nuff but our experiences are obviously different.
Kernel: 4.15.0-36-generic x86_64 bits: 64
Desktop: Cinnamon 3.8.9
Distro: Linux Mint 19 Tara

Laptop T4500 Dualcore 4Gb RAM
Server AMD Phenom 9650 - GEForce 9400GT 6Gb RAM
+ three other Linux Mint machines
Out of my mind - please leave a message

gm10
Level 13
Level 13
Posts: 4682
Joined: Thu Jun 21, 2018 5:11 pm

Re: [SOLVED] BIOS not seeing OS/boot loader

Post by gm10 » Fri Sep 14, 2018 7:57 pm

lsemmens wrote:
Fri Sep 14, 2018 7:51 pm
Fairy 'nuff but our experiences are obviously different.
Yep. Good reminder to both of us, isn't it? :)

Fuzzy
Level 3
Level 3
Posts: 158
Joined: Thu Jul 28, 2011 11:54 am

Re: [SOLVED] BIOS not seeing OS/boot loader

Post by Fuzzy » Wed Oct 03, 2018 12:41 am

I just wanted to drop a line in and thank everyone again for the education.

I ended up installing Cindy on a test system today, and the GPT/UEFI/EFI stuff all went perfectly well - due to your help, and my resulting new understanding.

Thanks again for sticking with me through this process.
Fuzzy

Post Reply

Return to “Installation & Boot”