Page 1 of 1

LMDE 3 and Buster [SOLVED]

Posted: Thu Jul 04, 2019 6:00 am
by Monsieurzik
I would like to know if it would be possible to update to Buster by changing the sources list of a LMDE 3 (only the official debian repos).
What problems could occured ?

Re: LMDE 3 and Buster

Posted: Thu Jul 04, 2019 9:10 am
by Pierre
you would risk breaking the LMDE system, more than anything:
- so be prepared for annother re-install of your LMDE system.

NB: if your machine has enough RAM / memory - - at least 8Gb anyway:
- you could install an VirtualBox and then install LMDE3 into that & then try out your idea(s).
that way, if anything does break - you can recover, much more easily, from that.

Re: LMDE 3 and Buster

Posted: Thu Jul 04, 2019 11:13 am
by axisofevil
You could just load Debian Buster to see what you think of vanilla Debian.

Re: LMDE 3 and Buster

Posted: Thu Jul 04, 2019 12:23 pm
by Monsieurzik
Just install Vanilla Debian and it seems to be a good compromise.
I miss the update icon in the systray but it works so good.
Thanks for the tips

And my computer doesn't allow me to run a virtual machine.

Re: LMDE 3 and Buster [SOLVED]

Posted: Mon Sep 02, 2019 12:04 pm
by ddurdle
No issues with "upgrading" to Buster on LMDE 3.0 here.

I use BTRFS, so I have a snapshot of LMDE 3.0 pre-upgrade-to-buster, so whenever LMDE 4.0 comes out, I'll just upgrade from the snapshot rather then this Frankenstein upgrade.

I had no issues. Everything works nicely. A few Stretch-based issues that were resolved in Buster are working nicely. I'm using MATE with Compiz+Fusion. Buster has official Compiz support, so all I had to do was remove the Compiz-reloaded during the upgrade so I can replace it with the official and newer Compiz.

Obviously the LMDE 3 update tools and manager don't work (crash on running). But I won't need them until it is LMDE 4.0 time -- at such time I'll upgrade from my snapshot. Until then, I''ll use "sudo apt update;sudo apt dist-upgrade"