How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Write tutorials here
There are more tutorials here http://community.linuxmint.com/tutorial/welcome
Forum rules
Please don't add support questions to tutorials,start your own thread in the appropriate sub-forum instead. Before you post please read this
mara
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Fri Feb 19, 2016 5:50 am

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby mara » Fri Feb 19, 2016 5:53 am

Wouldn't it be enough to generate only en_US.UTF-8 locale?

Code: Select all

sudo locale-gen --no-archive en_US.utf8

boterbloem5
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Sat Feb 20, 2016 4:29 am

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby boterbloem5 » Sat Feb 20, 2016 4:34 am

Worked for me, thanks :)

powerhouse
Level 5
Level 5
Posts: 997
Joined: Thu May 03, 2012 3:54 am
Location: Israel
Contact:

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby powerhouse » Thu Feb 25, 2016 1:40 pm

mara wrote:Wouldn't it be enough to generate only en_US.UTF-8 locale?

Code: Select all

sudo locale-gen --no-archive en_US.utf8


Probably yes, but with disk space being cheap, why bother. Besides, if you remove language packs you might break things, so I wouldn't touch that.
Asus Sabertooth X79, i7 3930K CPU, 8x4GB Kingston DDR3 RAM, Noctua NH-D14 CPU cooler, Gigabyte GTX 970 + PNY Quadro 2000 GPU, Asus Xonar Essence STX, Sandisk Extreme 120GB + Samsung EVO 850 250GB SSD + 5 HDD, Corsair 500R case, SeaSonic 660W Gold X PS

User avatar
austin.texas
Level 20
Level 20
Posts: 11798
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:57 pm
Location: at /home

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby austin.texas » Sat May 07, 2016 2:32 pm

Just for the record:
This command: sudo locale-gen --purge --no-archive also fixes the messed up sort order in Nemo, where Capitalized names are all sorted first, before un-capitalized names, which is due to a mis-configuration of locales.

Note the location of Grub.cfg here
Image

Fixed with the locale command:
Image
Mint 18.2 Cinnamon, Quad core AMD A8-3870 with Radeon HD Graphics 6550D, 8GB DDR3, Ralink RT2561/RT61 802.11g PCI
Linux Linx 2017

powerhouse
Level 5
Level 5
Posts: 997
Joined: Thu May 03, 2012 3:54 am
Location: Israel
Contact:

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby powerhouse » Mon Jun 06, 2016 10:33 am

Thanks austin.texas, I didn't notice that. Good to know!
Asus Sabertooth X79, i7 3930K CPU, 8x4GB Kingston DDR3 RAM, Noctua NH-D14 CPU cooler, Gigabyte GTX 970 + PNY Quadro 2000 GPU, Asus Xonar Essence STX, Sandisk Extreme 120GB + Samsung EVO 850 250GB SSD + 5 HDD, Corsair 500R case, SeaSonic 660W Gold X PS

AncientBrit
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Wed Dec 06, 2017 11:54 am

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby AncientBrit » Wed Dec 06, 2017 12:28 pm

December 2017 and your post is *still* relevant - thank you!

Peter :D

powerhouse
Level 5
Level 5
Posts: 997
Joined: Thu May 03, 2012 3:54 am
Location: Israel
Contact:

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby powerhouse » Mon Jan 08, 2018 5:01 pm

AncientBrit wrote:December 2017 and your post is *still* relevant - thank you!

Peter :D

Thanks Peter, and a Happy New Year 2018!
Asus Sabertooth X79, i7 3930K CPU, 8x4GB Kingston DDR3 RAM, Noctua NH-D14 CPU cooler, Gigabyte GTX 970 + PNY Quadro 2000 GPU, Asus Xonar Essence STX, Sandisk Extreme 120GB + Samsung EVO 850 250GB SSD + 5 HDD, Corsair 500R case, SeaSonic 660W Gold X PS

j8a
Level 1
Level 1
Posts: 11
Joined: Mon Dec 11, 2017 10:58 am

Re: How-to fix "Warning: No support for locale: en_US.utf"

Postby j8a » Mon Jan 08, 2018 5:55 pm

Hi,
I have the same after upgrade to Sylvia Cinnamon but following the instructions the reported lack of support for locale: en_US.utf8 disappeared.

Thanks in advance :lol:


Return to “Tutorials”