Preseed in Mint 13 not working

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
vikingtowel
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Thu Jun 07, 2012 9:17 pm

Preseed in Mint 13 not working

Postby vikingtowel » Thu Jun 07, 2012 10:48 pm

Hi everyone,

I have been able to use preseed to install LM 12 without a problem, but it no longer works in LM 13 MATE or Cinnamon editions on 64 bit. It works without a problem on Ubuntu 12.04 64 bit so something has changed between Ubuntu and Mint.

I typically use a line in syslinux.cfg that read like this...

Code: Select all

append initrd=/ubninit file=/cdrom/preseed/mint_extrabits.seed boot=casper automatic-ubiquity noprompt quiet splash --


and Mint would install with all my preferred stuff as laid out in the mint_extrabits.seed file. But now when I boot up from the USB stick (created with Unetbootin) to do the install ubiquity doesn't start at all. It behaves as if I hadn't customised anything at all.

Anyone with some help would be appreciated.

vikingtowel
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Thu Jun 07, 2012 9:17 pm

Re: Preseed in Mint 13 not working

Postby vikingtowel » Tue Jun 26, 2012 11:29 pm

I managed to figure out what the problem was.

MDM does not work with preseeding. I had to install LightDM on my installation ISO and now preseeding works without a problem. I believe this could be considered a bug in MDM.

Cheers,

User avatar
clem
Level 15
Level 15
Posts: 5666
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:34 am
Contact:

Re: Preseed in Mint 13 not working

Postby clem » Thu Jan 29, 2015 10:50 am

Hi,

We're using "only-ubiquity" in our OEM ISOs, not "automatic-ubiquity".
Image

tylerecouture
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Wed Apr 01, 2015 2:09 am

Re: Preseed in Mint 13 not working

Postby tylerecouture » Wed Jun 01, 2016 7:49 pm

I'm having the same problem, also reported here: viewtopic.php?t=169454

If I run "sudo ubiquity --automatic" from the 17.3 Cinnamon Live CD, the automatic installation starts and recognizes my seed file.

If I add "automatic-ubiquity" as a boot parameter, it will start up the installation, but doesn't get passed the Welcome/language selection screen.


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests