reinstalled grub but have problems

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
Kronolynx
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

reinstalled grub but have problems

Postby Kronolynx » Sat Dec 01, 2012 4:52 am

i was dualbooting windows 8 and linux mint 14 cinnamon , i deleted windows 8 and installed windows 7 then had to repair the grub so i could boot back in to mint.
now each time i start my laptop in to mint it takes a long time and i get this screen
Image
sometimes mint doesn't load and my laptop screen just stays black, i force shutdown and start again and everything is normal but still get that screen asking me to skip mounting the partition.

sda1 was the partition where windows 8 was and now windows 7 is in sda7

how can i fix this problem ?

thanks

mintybits
Level 6
Level 6
Posts: 1122
Joined: Fri Jan 27, 2012 5:09 pm

Re: reinstalled grub but have problems

Postby mintybits » Sat Dec 01, 2012 7:24 am

Press S
Then look at /etc/fstab. If it has an entry for sda1 then remove it.
Does Windows 7 boot ok?

Kronolynx
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Re: reinstalled grub but have problems

Postby Kronolynx » Sat Dec 01, 2012 8:16 am

thanks this is how my fstab looks

Code: Select all

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc   /proc   proc   nodev,noexec,nosuid   0   0
#Entry for /dev/sda7 :
UUID=aa6f10ce-0797-49ea-9834-754349a9d8e8   /   ext4   errors=remount-ro   0   1
#Entry for /dev/sda5 :
UUID=EE4E0CD24E0C960D   /media/Kronolynx   ntfs-3g   defaults,locale=en_US.UTF-8   0   0
#Entry for /dev/sda1 :
UUID=6E06BC5706BC224F   /media/sda1   ntfs   defaults,nls=utf8,umask=0222   0   0
#Entry for /dev/sda6 :
UUID=0cc74844-166d-488b-9b06-9e519b642834   none   swap   sw   0   0


i should remove this?

Code: Select all

#Entry for /dev/sda1 :
UUID=6E06BC5706BC224F   /media/sda1   ntfs   defaults,nls=utf8,umask=0222   0   0


i have been using it for a couple of days like that and yes it boots ok to windows 7

mintybits
Level 6
Level 6
Posts: 1122
Joined: Fri Jan 27, 2012 5:09 pm

Re: reinstalled grub but have problems

Postby mintybits » Sat Dec 01, 2012 8:31 am

Yes, remove those lines or just comment out the second one by starting it with #

Then see if it boots without complaining.

Kronolynx
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Re: reinstalled grub but have problems

Postby Kronolynx » Sat Dec 01, 2012 9:24 am

mintybits wrote:Yes, remove those lines or just comment out the second one by starting it with #

Then see if it boots without complaining.


yes it's working fine, thanks


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: BG405, ImpulZ, TheObserver and 13 guests