Can't boot Elyssa - confirmed bug

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
Cooler_King

Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Cooler_King » Sun Sep 21, 2008 10:58 am

Hi,

for those who don't know already: the current Elyssa gnome iso still contains an ubuntu bug which prevents it from booting on a large number of laptops and other systems.

When booting the cd, it crashes with the following error: udevd-event [1557] : run program: '/sbin/modprobe' abnormal exit

AFAIK the bug has been traced back to the rtl8169 driver.
I think this is the ubuntu bug report: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/225749

The bug had been fixed in Ubuntu 8.04.1, but the current Elyssa iso still contains the bug. I'm posting on behalf of the people who'd like to get the Elyssa gnome iso working on their systems. Could you please tell us if there's a workaround (for instance an iso patch) or when a fixed iso will be available? We're really desperate to get this great distro working.

ps. I know that disabling lan is a workaround, but my bios doesn't have this option, so I need another solution!

Thanks in advance

msuggs
Level 5
Level 5
Posts: 880
Joined: Thu Jul 10, 2008 8:25 am
Location: non-local
Contact:

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby msuggs » Sun Sep 21, 2008 5:17 pm

Do you have the current Elyssa Revision 1 release?

Edit: Removed incorrect information. My bad :roll:
Last edited by msuggs on Mon Sep 22, 2008 2:23 am, edited 1 time in total.

Cooler_King

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Cooler_King » Sun Sep 21, 2008 7:33 pm

Is that the LinuxMint-5-r1.iso with MD5 b19dd5164828c9725b30fb6394ce29f2 ? If it is, then I do :oops:

User avatar
merlwiz79
Level 10
Level 10
Posts: 3476
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby merlwiz79 » Sun Sep 21, 2008 10:01 pm

Linux Mint 5R1 is not using 8.04.1 package base.
Currently KDE and XFCE are using 8.04.1 package base.
Linux Mint 5Rev2 should be using 8.04.1 package base, but clem is waiting on flash 10 final.
Image

msuggs
Level 5
Level 5
Posts: 880
Joined: Thu Jul 10, 2008 8:25 am
Location: non-local
Contact:

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby msuggs » Mon Sep 22, 2008 2:27 am

merlwiz79 wrote:Linux Mint 5R1 is not using 8.04.1 package base.

The things you assume. Sorry for the misinformation Cooler_King

User avatar
Dutchmaster
Level 2
Level 2
Posts: 70
Joined: Sun Jun 24, 2007 8:35 am

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Dutchmaster » Mon Sep 22, 2008 3:58 am

have you tried adding all_generic_ide to the boot option list (to get here hit escape then tab at initial boot screen)?

Cooler_King

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Cooler_King » Mon Sep 22, 2008 6:38 am

Adding all_generic_ide doesn't do anything unfortunately :(

And I made an error in the first post: this is the exact error:

udevd-event [1459]: run_program: '/sbin/modprobe' abnormal exit

it then gives me a BusyBox with (initramfs) at the end of the screen.

Are there any other things I could try? Or are there any beta iso's available for testing that don't have this bug? :oops:

Cooler_King

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Cooler_King » Mon Sep 22, 2008 6:47 am

I also tried to boot in safe mode with all_generic_ide and then it gives me udevd-event[1503] ..

Cooler_King

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Cooler_King » Mon Sep 22, 2008 7:04 am

Sorry for all these messages (I should create an account so I can edit my posts), but anyway: adding blacklist=r8169 as a boot option appears to fix :D Hope I will get it to boot now.

Cooler_King

Re: Can't boot Elyssa - confirmed bug

Postby Cooler_King » Mon Sep 22, 2008 7:36 am

It didn't work after all.. Guess I'll have to wait for adobe to update their flash player :roll:


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: shark591 and 12 guests