Trouble booting from install disk

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
gausie
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Fri Jan 02, 2009 4:22 pm

Trouble booting from install disk

Postby gausie » Fri Jan 02, 2009 4:27 pm

Hi all - trying Mint for the first time after three years of Ubuntu.
In the boot process, vmlinux and initrd.gz are loaded, then I get the following error

(initramfs) [ 69.42686 ] end_request: I/O error, dev sr0, sector 1361424
[ 69.426535 ] Buffer I/O error on device sr0, logical block 170178


I'd really like to give Mint a fair try - how can I solve this problem?

Cheers, Gausie

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19593
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Trouble booting from install disk

Postby Husse » Sat Jan 03, 2009 2:27 pm

I think it's a bad CD
Did you check the md5sum and burned at the slowest speed possible. Also Brasero in Intrepid (and so Felicia) is crap, so if you used it you have to burn again - you can update Brasero from getdeb
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

ocasey79
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Mar 04, 2009 5:50 pm

Re: Trouble booting from install disk

Postby ocasey79 » Thu Mar 05, 2009 10:35 am

i had same problem for me it was an issue with sata hdd,
i removed sata and installed on to an ide drive.
after install plugged in sata hdd and everything was oxo (A.OK.)


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: naven, Sockpuppet950372, tpalermo30 and 12 guests