Page 1 of 1

luks boot black screen until return pushed

Posted: Thu Oct 06, 2016 5:24 pm
by NSA_Dontspyoneme
Once I push return I get enter password encrypted drive area. Before I hit return I just have a black screen. Can I fix this so it asks for password without hitting return?

Thanks

I am running mint 17.3 and Cinnamon. Its an hp laptop, mobile workstation, core i7, nvidia quadro cuda.

Re: luks boot black screen until return pushed

Posted: Mon Oct 10, 2016 4:04 pm
by NSA_Dontspyoneme
Anyone???

Its just not prompting me for the boot/encryption password. All I get is a blank black screen.

Is there something I can do?

Re: luks boot black screen until return pushed

Posted: Tue Oct 11, 2016 9:05 am
by Laurent85
Please post the inxi report, from a terminal:

Code: Select all

inxi -zxxv2
You may disable graphical boot and switch to text mode as a temporary workaround. Edit grub settings as root:

Code: Select all

gksu gedit /etc/default/grub
Change following line to:

Code: Select all

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"
Update grub:

Code: Select all

sudo update-grub

Re: luks boot black screen until return pushed

Posted: Thu Oct 13, 2016 11:34 pm
by NSA_Dontspyoneme
Your second post made it work.

Here is the txt from the 1st line.......

user@workstation ~ $ inxi -zxxv2
System: Host: workstation Kernel: 4.2.0-25-generic i686 (32 bit gcc: 4.8.2)
Desktop: Cinnamon 2.8.8 (Gtk 3.10.8~8+qiana) dm: mdm
Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine: System: Hewlett-Packard product: HP EliteBook 8540w
Mobo: Hewlett-Packard model: 1521 v: KBC Version 32.35
Bios: Hewlett-Packard v: 68CVD Ver. F.24 date: 09/13/2013
Chassis: type: 10
CPU: Dual core Intel Core i7 M 620 (-HT-MCP-) speed/max: 1199/2667 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GT216GLM [Quadro FX 880M]
bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:0a3c
Display Server: X.Org 1.15.1 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
Resolution: 1600x900@60.0hz
GLX Renderer: Quadro FX 880M/PCIe/SSE2
GLX Version: 3.3.0 NVIDIA 340.96 Direct Rendering: Yes
Network: Card-1: Intel 82577LM Gigabit Network Connection
driver: e1000e v: 3.2.5-k port: 6020
bus-ID: 00:19.0 chip-ID: 8086:10ea
Card-2: Intel Centrino Ultimate-N 6300
driver: iwlwifi bus-ID: 44:00.0 chip-ID: 8086:4238
Drives: HDD Total Size: 240.1GB (57.3% used) ID-1: model: SanDisk_SDSSDA24
Info: Processes: 199 Uptime: 18 min Memory: 749.4/3898.1MB
Init: Upstart v: 1.12.1 runlevel: 2 default: 2 Gcc sys: 4.8.4
Client: Shell (bash 4.3.111 running in gnome-terminal) inxi: 2.2.28
user@workstation ~ $