Display Server Error during install

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
Hideous
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Apr 07, 2009 6:32 am

Display Server Error during install

Postby Hideous » Tue Apr 07, 2009 6:36 am

I've been trying to install Linux Mint on my homebuilt computer, and I can get as far as the partitioner, and then the screen blinks a few times, and I get "The display server has been shut down about 6 times in the last 90 seconds". I've tried both normal mode and compatibility mode, but they both die in the same place.

I have an AMD X2 64 2,7 GHz processor, a GeForce 9500 GT, 2gb RAM and some other nice stuff. What gives?

Hideous
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Apr 07, 2009 6:32 am

Re: Display Server Error during install

Postby Hideous » Wed Apr 08, 2009 6:16 pm

... Anyone? :/

rickl
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Sat Apr 18, 2009 12:58 pm

Re: Display Server Error during install

Postby rickl » Sat Apr 18, 2009 1:06 pm

I have the same problem, but my disc loaded fine on my laptop - it just fails on the tower PC.

The display card is a Radeon X300/X500 series.

Presumably I need an extra driver?? Any ideas which one?

itsmagic
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Thu Apr 16, 2009 11:59 am

Re: Display Server Error during install

Postby itsmagic » Sun Apr 19, 2009 12:24 am

Same problem as here. I have a feeling that it's not related to the graphics card.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=24607


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Terrykkng and 15 guests