Boot Issues after moving Mint from a BIOS MB to a UEFI MB

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
exfed2002
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Sat Aug 13, 2016 8:12 am

Boot Issues after moving Mint from a BIOS MB to a UEFI MB

Post by exfed2002 » Mon Jun 18, 2018 5:27 pm

I just retired my old CPU that had a legacy bios MB, and got a new one with a UEFI MB.

All went well restoring an image of my old WIN 10 Pro installation and converting MBR to GPT and it works well.

Not so with my Mint installation on a separate SSD. I finally got it working and on the boot menu.

When I select the Mint SSD, it loads GRUB immediately, and I can select Mint, the first item on the menu.

It loads and I get this set of messages.
20180618_164845_006_resized (Small).jpg
It sits for a few seconds, then I get this screen in green
20180618_165507_001_resized (Small).jpg
After a few seconds I get the normal logon screen and i can log in.

The rest of everything loads, all programs are working, but I am stuck in software rendering mode.

I have decided to keep my Windows and Linux stuff completely separate, which will require manually syncing files, but that I can do.

What I need to know is how I can get out of rendering mode and back to normal.

deepakdeshp
Level 10
Level 10
Posts: 3420
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:00 am

Re: Boot Issues after moving Mint from a BIOS MB to a UEFI MB

Post by deepakdeshp » Thu Jun 21, 2018 2:48 pm

Try installing kernel version 4.15.x then reboot and test.
UKUU is one utility which can help installing kernels.

Code: Select all

 uname -r
gives the kernel you have booted to.
If I have helped you solve a problem, please add [SOLVED] to your first post title, it helps other users looking for help, and keeps the forum clean.
I am using Mint 19 Cinnamon 64 bit with AMD A8/7410 processor . Memory 8GB

Post Reply

Return to “Installation & Boot”