No partitions found

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
Duxter
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:05 pm

No partitions found

Postby Duxter » Tue Jul 21, 2009 12:18 pm

Hi,
Iam new to linux and mint. mint caught my eye so i decided to install it.
I have a Toshiba A200-1AX(PSAE6E) with windows XP on it. i created a partition and formated it to ext3 and done the same with a swap file from within xp. i booted mint cd and when i got to partitioning no partitions where found, not even in manual configuration. Any help would be much appreciated.

User avatar
proxima_centauri
Level 11
Level 11
Posts: 3970
Joined: Tue Dec 25, 2007 3:24 pm
Location: NB, Canada

Re: No partitions found

Postby proxima_centauri » Tue Jul 21, 2009 12:29 pm

How did you create and format ext3 partitions within Windows XP?

User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
Posts: 1886
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...

Re: No partitions found

Postby lagagnon » Tue Jul 21, 2009 12:31 pm

Please boot into the Live Mint CD, open a terminal and type "sudo fdisk -l" and show us that output.

Duxter
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:05 pm

Re: No partitions found

Postby Duxter » Wed Jul 22, 2009 3:41 am

The partitions were made with the aid of acronis disk director.
fdisk -l output:
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 11244 90317398+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 11245 24321 105041002+ 5 Extended
/dev/sda3 23009 24189 9486382+ 83 Linux
/dev/sda5 11245 23008 94494298+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda6 24190 24321 1060258+ 82 Linux swap / Solaris

User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
Posts: 1886
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...

Re: No partitions found

Postby lagagnon » Wed Jul 22, 2009 9:29 am

The partitions are there on your hard drive as you described. Try booting the Mint CD again and going to Manual Guided partitioning. They should show up.

Duxter
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:05 pm

Re: No partitions found

Postby Duxter » Wed Jul 22, 2009 11:38 am

Thats the problem, in Manual Guided partitioning i get "there is no OS installed" and the partitions list is blank.

paddywhack
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Jul 22, 2009 11:27 am

Re: No partitions found

Postby paddywhack » Wed Jul 22, 2009 11:57 am

Are you viewing the partitions under the linux partition editor

Duxter
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Tue Jul 21, 2009 12:05 pm

Re: No partitions found

Postby Duxter » Thu Jul 23, 2009 2:32 am

No, the whole disk is displayed as unallocated :(


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests