No display even before BIOS

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
mju4t
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Fri Aug 14, 2009 9:58 am

No display even before BIOS

Postby mju4t » Fri Aug 14, 2009 10:23 am

Hello,

Recently my computer has been acting up. I turn it on and I get no display - rather a black screen. It sounds like the computer is loading BIOS/doing the POST routine (ie it makes the noise my computer normally makes when I turn it on). This happened yesterday and after a few reboots it fixed itself. Now it will not fix itself after many reboots. The only thing different is I am not running on AC power (I left my charger at home, so I can't do anything until later)...Until then, any ideas?

User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
Posts: 1886
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...

Re: No display even before BIOS

Postby lagagnon » Fri Aug 14, 2009 11:52 am

I am assuming you see no text on the screen at all and do not get the POST completed beep? If that is the case then you have either a:

1) faulty video chip
2) faulty CPU or motherboard
3) faulty power supply system

(in that order of likelihood)

If you do get the POST completed successfully beep and still get a black screen with no text whatsoever then you have either a:

1) faulty LCD screen/monitor/video cable
2) faulty CPU/motherboard (somewhat unlikely if POST completes OK).


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests