lvm2 + grub2 [SOLVED]

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
jens57
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Tue Feb 09, 2010 12:46 pm

lvm2 + grub2 [SOLVED]

Postby jens57 » Tue Feb 09, 2010 12:57 pm

Mint "Helena"

Hello, the device map lists all my hard drives /dev/sda to /dev/sdf. grub-install/update-grub don't write sde (Sabayon 5.1, using lvm2) and sdf (Fedora, using lvm2). I tried to copy their grub1 menue list to Mint's grub2 adjusting the syntax. No success. Neither Fedora nor Sabayon boots. Is there any proper solution for the prob?

Thank you
Best regards
Last edited by jens57 on Wed Feb 10, 2010 4:01 am, edited 1 time in total.

User avatar
Leppie
Level 4
Level 4
Posts: 447
Joined: Sun Feb 07, 2010 8:54 pm

Re: lvm2 + grub2

Postby Leppie » Tue Feb 09, 2010 1:13 pm

i don't use lvm myself at the moment, so haven't had the change to check if it works.
have you actually installed the lvm2 package?

Code: Select all

sudo apt-get install lvm2


you can try to add the preload module variable to your grub defaults file. open the file with a text editor:

Code: Select all

gksudo gedit /etc/default/grub

add the followin line at the end of the file:

Code: Select all

GRUB_PRELOAD_MODULES="lvm"

save and exit and run update-grub:

Code: Select all

sudo udpate-grub
Cleanflash: resolve your flash issues the easy way

jens57
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Tue Feb 09, 2010 12:46 pm

Re: lvm2 + grub2

Postby jens57 » Tue Feb 09, 2010 2:51 pm

Hello!

Bingo! Thank you very much. I'm writing this in Fedora. Well, Mint is better anyway... :D
And Slackware...and Arch...and Debian. :lol:

Cheers


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: austin.texas and 9 guests