Page 1 of 1

Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Sun May 08, 2011 7:56 pm
by sdim
Hi, everyone.
Just installed Mint KDE 10 and after the NVidia drivers which I installed through the system notifications, the booting screen has lost the Mint logo and the little dots becoming blue as the system boots. Is there anything I can do to fix this?
many thanks.

Re: Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Mon May 09, 2011 4:54 am
by Leit
This is a well known problem when using the nonfree VC-drivers.
Read this article from Clem: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/37 and look if it helps you.

greetings leit.

Re: Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Mon May 09, 2011 4:44 pm
by sdim
Many thanks, Leit, but this doesn't apply to KDE (at least I don't know how to do it).
It's a setting only in Gnome.

Re: Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Mon May 09, 2011 9:30 pm
by Bob E
WOW! Clem's article fixed the issue for me on Mint 10 Gnome! (I thought I was stuck with that ugly bootscreen after installing NVidia drivers. :( )

Thanks Leit! :D

Re: Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Tue May 10, 2011 2:57 am
by Leit
sdim wrote:Many thanks, Leit, but this doesn't apply to KDE (at least I don't know how to do it).
It's a setting only in Gnome.
The Startupmanager is even installed on LM KDE (I'm using LM KDE and i've got it)
Open Kickoff and type "startup" then it should appear and you should be able to solve the problem.

@Bob E: no problem

greetings, Leit

Re: Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Tue May 10, 2011 3:03 am
by sdim
Many thanks, Leit.
I was trying to find that, but I couldn't find it in System Settings. I'll try it and get back to you.

Re: Booting screen changed after NVidia driver installation

Posted: Tue May 10, 2011 3:30 am
by sdim
Many thanks, Leit. It worked.
I appreciate your help, my friend.