Linux Mint Laptop Boot no visuals

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help
smudge
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Mon Mar 09, 2009 11:27 am

Linux Mint Laptop Boot no visuals

Postby smudge » Mon Mar 26, 2012 8:52 pm

I've never had boot troubles with Linux Mint before, now trying the latest Mint 12 (Lisa) 64bit live DVD on my HP DM4 I get no graphics after the boot screen. Any suggestions?

Dave W.
Level 2
Level 2
Posts: 63
Joined: Wed Apr 07, 2010 9:15 pm
Location: Pennsylvania, USA

Re: Linux Mint Laptop Boot no visuals

Postby Dave W. » Mon Mar 26, 2012 9:10 pm

My daughter has the same laptop. Hers has a switchable graphics card. Well anyway, have you tried tapping (usually just one tap) on the screen brightening button. I believe it is the F3 button.
Dave
LMDE cinnamon 64 bit
Manjaro 0.8.8 Ascella Gnome amd64

smudge
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Mon Mar 09, 2009 11:27 am

Re: Linux Mint Laptop Boot no visuals

Postby smudge » Mon Mar 26, 2012 10:30 pm

Wow that was easy! Thanks so much, now I can use Mint as easily as ever on my laptop. Many thanks!! :D

Dave W.
Level 2
Level 2
Posts: 63
Joined: Wed Apr 07, 2010 9:15 pm
Location: Pennsylvania, USA

Re: Linux Mint Laptop Boot no visuals

Postby Dave W. » Tue Mar 27, 2012 3:11 am

:D Glad that worked for you!
LMDE cinnamon 64 bit
Manjaro 0.8.8 Ascella Gnome amd64

Dave W.
Level 2
Level 2
Posts: 63
Joined: Wed Apr 07, 2010 9:15 pm
Location: Pennsylvania, USA

Re: Linux Mint Laptop Boot no visuals

Postby Dave W. » Sat Sep 15, 2012 10:37 pm

I thought that I would post this very easy fix that I just found on the Ubuntu forum for 12.04. It also works on my daughter's HP dv4t-5100
Much better than pressing a function key at boot up. :D

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2049704

Dave
LMDE cinnamon 64 bit
Manjaro 0.8.8 Ascella Gnome amd64

beeman
Level 3
Level 3
Posts: 102
Joined: Sun Nov 06, 2011 5:59 pm

Re: Linux Mint Laptop Boot no visuals

Postby beeman » Thu Dec 27, 2012 5:54 pm

Dave W. wrote:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2049704 Dave

Didn't work for me, any other suggestions? Please.


Return to “Installation & Boot”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests