Language error at startup

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
mychance
Level 3
Level 3
Posts: 122
Joined: Mon Nov 24, 2008 8:48 pm

Language error at startup

Postby mychance » Fri Aug 24, 2012 8:44 pm

Hi,

Each time I boot LinuxMint 13 Mate, I get this message : The language fr_CA doesn't exist. Will use the system by default (in french: la langue fr-CA n'existe pas. Utilisatiion de système par défaut). I have to click OK each time if I want the system to complete the boot, which is pretty annoying. I have chosen the French language at installation and made all the available updates. The error message doesn't provide a single hint or clue about what service or software may cause that error at start up.

First time it ever happens to me since Mint 6.

Any idea ?
Aspire One 150
Quad boot, Linux Mint, Xpud, Moblin and Win XP

foch
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Fri Nov 02, 2012 7:52 pm

Re: Language error at startup

Postby foch » Fri Nov 02, 2012 7:55 pm

I've just installed Mint, and I have the same problem. Have you figured it out?

Thanks!
LMDE

foch
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Fri Nov 02, 2012 7:52 pm

Re: Language error at startup

Postby foch » Sun Nov 04, 2012 7:34 pm

So for information, I sorted this out by deleting all the configuration (all folders starting with a . in my home folder)
I hated this solution, but it worked (and so did I to configure everything back).
LMDE

Art1
Level 1
Level 1
Posts: 25
Joined: Tue Feb 26, 2013 3:31 pm

Re: Language error at startup

Postby Art1 » Thu Mar 21, 2013 6:59 pm

I noticed it in Mint 14 with fr_FR.UTF8.


Return to “Software & Applications”

Who is online

Users browsing this forum: Jaymond and 3 guests