Chromium crashing !

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
sandt1g3r
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Thu May 10, 2012 5:27 am

Chromium crashing !

Post by sandt1g3r »

Hi all

I have Mint 13 x64 w/ Cinnamon 1.6.1 , and my Chromium browser has lately started crashing repeatedly, and once crashing starts it does not work until system is rebooted. I had experienced this behavior with LMDE after UP5 provided upgrade from v17 to v20. I had even tried v21 from sid but it didn't help.

Chromium on Mint 13 was perfectly stable till now. On a sidenote, I also upgraded adobe-flashplugin today. However Chromium crashes even when no flash content is running (AFAIK)

Code: Select all

System:    Host: dell-xps-15 Kernel: 3.2.0-31-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 13 Maya
Chromium 20.0.1132.47 Built on Ubuntu 12.04, running on LinuxMint 13


Here is the dmesg output from 2 separate crashing incidents i experienced

Code: Select all

[ 1293.611248] chromium-browse[1733]: segfault at 7f2397436900 ip 00007f2397436900 sp 00007fff5cb4a708 error 15
[ 1302.766135] chromium-browse[2297]: segfault at 4 ip 0000000000000004 sp 00007fff6db2deb8 error 14 in SYSV00000000 (deleted)[7f8674c6c000+368000]
[ 1307.758151] chromium-browse[2441]: segfault at 7f3954168560 ip 00007f3954168560 sp 00007fff35e3f668 error 15
[ 1326.687427] chromium-browse[2612]: segfault at 200000000 ip 0000000200000000 sp 00007ffff593f208 error 14 in SYSV00000000 (deleted)[7f899f393000+349000]


[17530.732391] chromium-browse[1835]: segfault at 7fdaee3e6c08 ip 00007fdaee3e6c08 sp 00007fffea568408 error 15
[17537.903055] chromium-browse[5241]: segfault at 0 ip           (null) sp 00007fffbc70a3f8 error 14 in index[7f5bbf2c3000+81000]
[17544.860203] chromium-browse[5361]: segfault at 7fe80b647618 ip 00007fe80b647618 sp 00007fff267732a8 error 15
[17551.837075] chromium-browse[5487]: segfault at 4 ip 0000000000000004 sp 00007fff183bd808 error 14 in SYSV00000000 (deleted)[7f7df23aa000+349000]
[17564.793665] chromium-browse[5611]: segfault at 5 ip 0000000000000005 sp 00007fffe8719538 error 14 in SYSV00000000 (deleted)[7fbd58148000+349000]
[17581.018153] chromium-browse[5732]: segfault at 7f116de2efe0 ip 00007f116de2efe0 sp 00007fff4d4b9968 error 15
[17629.928068] chromium-browse[5911]: segfault at 7fb1ad36f840 ip 00007fb1ad36f840 sp 00007fffaac0ea18 error 15
[17697.528727] chromium-browse[6043]: segfault at 0 ip           (null) sp 00007fff65a65d78 error 14 in libasound_module_pcm_pulse.so[7f148e7a8000+6000]
Anybody else experiencing this kind of behavior ? Should I try getting newer versions from chromium-daily ppa ?

Thanks
User avatar
kc1di
Level 16
Level 16
Posts: 6318
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Chromium crashing !

Post by kc1di »

hi sandt1g3r,

I have not notice the crashing to the extent you talk of sometimes I have notice that chromium will crash on one of my machines. I just suspect it has to do with the Nvidia graphic on that particular machine. However if you go to the tool icon in chromium click on about there is a button there where you can

Code: Select all

"report an issue".

This may get the crash info to the people who develop chromium for linux a little faster and it may be of help to all of us going forward.
Easy tips : https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/ Pjotr's Great Linux projects page.
Linux Mint Installation Guide: http://linuxmint-installation-guide.rea ... en/latest/
Registered Linux User #462608
sandt1g3r
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Thu May 10, 2012 5:27 am

Re: Chromium crashing !

Post by sandt1g3r »

I did that but wanted to see if there was some solution to temporarily get chromium working - now it crashes everytime. Disabling flashplayer plugins also doesnt help.
I tried using starting with a temp-profile and it was working fine.
Anybody has any ideas what might be going wrong ? Its strange I managed to recreate this problem on two different installations and no one else ever encountered it :?
User avatar
kc1di
Level 16
Level 16
Posts: 6318
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Chromium crashing !

Post by kc1di »

sandt1g3r wrote:I did that but wanted to see if there was some solution to temporarily get chromium working - now it crashes everytime. Disabling flashplayer plugins also doesnt help.
I tried using starting with a temp-profile and it was working fine.
Anybody has any ideas what might be going wrong ? Its strange I managed to recreate this problem on two different installations and no one else ever encountered it :?
I can't seem to reproduce that behavior here so it leads me to think it's something in your particular installs that is conflicting wish I could be of more help.

You could try downloading and installing Chrome and see if it crashes also. that would at least tell you if it's central to chromium.
Easy tips : https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/ Pjotr's Great Linux projects page.
Linux Mint Installation Guide: http://linuxmint-installation-guide.rea ... en/latest/
Registered Linux User #462608
sandt1g3r
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Thu May 10, 2012 5:27 am

Re: Chromium crashing !

Post by sandt1g3r »

I installed the chromium debug symbols and then got this backtrace (which I also submitted to the dev team through report an issue) :

Code: Select all

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x0000000000000004 in ?? ()
(gdb) bt
#0  0x0000000000000004 in ?? ()
#1  0x00005555579dd396 in extensions::LazyBackgroundTaskQueue::ProcessPendingTasks(ExtensionHost*, Profile*, Extension const*) ()
#2  0x00005555579dd791 in extensions::LazyBackgroundTaskQueue::Observe(int, content::NotificationSource const&, content::NotificationDetails const&) ()
#3  0x0000555557b08503 in NotificationServiceImpl::Notify(int, content::NotificationSource const&, content::NotificationDetails const&) ()
#4  0x000055555798e722 in ExtensionHost::DidStopLoading() ()
#5  0x0000555557b68807 in WebContentsImpl::DidStopLoading() ()
#6  0x0000555557b2ddc7 in content::RenderViewHostImpl::OnMessageReceived(IPC::Message const&) [clone .part.397] ()
#7  0x0000555557b1dbde in RenderProcessHostImpl::OnMessageReceived(IPC::Message const&) [clone .part.189] ()
#8  0x00005555562d85e6 in IPC::ChannelProxy::Context::OnDispatchMessage(IPC::Message const&) ()
#9  0x00005555562837f9 in MessageLoop::RunTask(base::PendingTask const&) ()
#10 0x0000555556286e3b in MessageLoop::DeferOrRunPendingTask(base::PendingTask const&) ()
#11 0x0000555556287443 in MessageLoop::DoWork() ()
#12 0x00005555562b5dc4 in base::MessagePumpGlib::RunWithDispatcher(base::MessagePump::Delegate*, base::MessagePumpDispatcher*) ()
#13 0x000055555628300c in MessageLoopForUI::RunWithDispatcher(base::MessagePumpDispatcher*) ()
#14 0x0000555556061906 in ChromeBrowserMainParts::MainMessageLoopRun(int*) ()
#15 0x0000555557aad151 in content::BrowserMainLoop::RunMainMessageLoopParts() ()
#16 0x0000555557aad22d in (anonymous namespace)::BrowserMainRunnerImpl::Run() ()
#17 0x0000555557aab939 in BrowserMain(content::MainFunctionParams const&) ()
#18 0x0000555556218cc1 in (anonymous namespace)::ContentMainRunnerImpl::Run() ()
#19 0x0000555556218181 in content::ContentMain(int, char const**, content::ContentMainDelegate*) ()
#20 0x0000555555b0ff08 in ChromeMain ()
#21 0x0000555555b0ed36 in main ()
I found that #1 is a reported bug, but apparently hasn't been fixed. Clearing out contents of ~/.config/chromium/Default/LocalStorage gets chromium running until it succumbs to this crash again after a few uses.
hugo_koopmans
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Thu Jun 14, 2012 3:25 am

Re: Chromium crashing !

Post by hugo_koopmans »

for me still the same,

chromium chrasing my desktop all the time, really enoying.

Version 32.0.1700.102 Built on Ubuntu 12.04, running on LinuxMint 13 (32.0.1700.102-0ubuntu0.12.04.1~20140128.864.1)
Post Reply

Return to “Software & Applications”