howto replace wodim with cdtools

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
badgerclan
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Sat May 21, 2011 1:23 am

howto replace wodim with cdtools

Postby badgerclan » Tue Jan 22, 2013 2:02 am

Like usual wodim is not able to chksum a dual layer DVD. Really would like to replace it with cdtools. Has anyone managed it in Mint 14? Wodim seems to be a step backwards compared to cdrecord. :(

User avatar
nomko
Level 10
Level 10
Posts: 3030
Joined: Sat Feb 25, 2012 7:28 pm
Location: The Hague, The Netherlands

Re: howto replace wodim with cdtools

Postby nomko » Tue Jan 22, 2013 2:58 am

Which burning tool are you using? And what error messages do you get?

badgerclan
Level 1
Level 1
Posts: 8
Joined: Sat May 21, 2011 1:23 am

Re: howto replace wodim with cdtools

Postby badgerclan » Tue Jan 22, 2013 11:05 pm

Using Brasero, which uses wodim. No error message, it just never completes the chksum. Only does the single layer. However my question was how to replace wodim with cdtools. Prefer command line input.

User avatar
nomko
Level 10
Level 10
Posts: 3030
Joined: Sat Feb 25, 2012 7:28 pm
Location: The Hague, The Netherlands

Re: howto replace wodim with cdtools

Postby nomko » Wed Jan 23, 2013 3:35 am

badgerclan wrote:Using Brasero, which uses wodim. No error message, it just never completes the chksum. Only does the single layer. However my question was how to replace wodim with cdtools. Prefer command line input.

Brasero is known for being unstable and buggy. Also with the combination of Wodim. Although most burning applications uses wodim i never had any issues with K3B. So try that tool instead and see if you get any problems with K3B.


Return to “Software & Applications”

Who is online

Users browsing this forum: jimallyn and 9 guests