User-admin unlock not function

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
tri
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sun Sep 02, 2007 12:07 am

User-admin unlock not function

Postby tri » Sun Jun 29, 2008 4:36 am

I have a problem regarding to the user-admin Unlock feature in Elyssa. It actually works just fine after I log in to Elyssa, but then hided out when I started opening application, for instance, Openoffice. Is that a bug from Ubuntu that could not been stated about?

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19593
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: User-admin unlock not function

Postby Husse » Sun Jun 29, 2008 12:14 pm

hided out when I started opening application, for instance, Openoffice.

Please explain - Openoffice does not have a lock...
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

tri
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sun Sep 02, 2007 12:07 am

Re: User-admin unlock not function

Postby tri » Wed Jul 02, 2008 9:38 am

The problem is not from Openoffice. What I tried to say is the Unlock button on Users and Groups, Services, Day and Time configuration suddenly grey out after a short time I log in to system, and not let me make any change. I tried to put regular user under admin group but nothing changes so far. Does anybody have solution?

tri
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sun Sep 02, 2007 12:07 am

Re: User-admin unlock not function

Postby tri » Mon Jul 07, 2008 5:56 am

No one have any solutions for this bug? I search a bit and found that it relates to the PolicyKit and wonder should we wait for their new version. :wink:

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19593
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: User-admin unlock not function

Postby Husse » Mon Jul 07, 2008 7:15 am

Policy kit is the application that creates the unlock button
I have only seen this report about potential problems so it has gone down the list
Time to look into it...
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19593
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: User-admin unlock not function

Postby Husse » Tue Jul 08, 2008 1:41 pm

Not at all sure but here are a few suggestions
In /etc/hosts change the first lines to
127.0.0.1 localhost <machinename>
127.0.1.1 <machinename>

The second line should already contain <machinename> so you just add it to the first line
Note hosts is a very important file and you should not play around with it
Run groups in a terminal - this shows what groups you are a member of. If you are the first user you should be a member of admin
Also check /etc/PolicyKit/PolicyKit.conf there should be a line
<define_admin_auth group="admin"/>
in there between
</match>
and
</config>
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it


Return to “Software & Applications”

Who is online

Users browsing this forum: Caldor and 3 guests