Page 1 of 1

Linux Multimedia Studio failed install

Posted: Sat Oct 04, 2008 10:21 am
by tawan
hi i installed this from the software portal

http://www.linuxmint.com/software/?sec= ... &release=3

and it didnt show up in my mint menu even after a reboot. the installation seemed to go fine, is there a way i can find if it did install? if i can make it work? or if the .mint file is broken....?

thanks

Re: Linux Multimedia Studio failed install

Posted: Sat Oct 04, 2008 10:39 am
by rivenought
Just for verification, did you try System > Preferences > Main Menu > find and uncheck, and then re-check the box by the application? I have had to do that every now and then to get the application to show up in the menu. It is worth a quick look. I hope this is an easy fix. Good luck.

Re: Linux Multimedia Studio failed install

Posted: Sat Oct 04, 2008 1:27 pm
by Zwopper
...or right click the "Elyssa-button" and chose "reload modules"...

Re: Linux Multimedia Studio failed install

Posted: Sat Oct 04, 2008 9:07 pm
by tawan
Zwopper wrote:...or right click the "Elyssa-button" and chose "reload modules"...

i did that before writing, followed by a log off, followed by a restart and still nothing... :?

rivenought wrote:Just for verification, did you try System > Preferences > Main Menu > find and uncheck, and then re-check the box by the application? I have had to do that every now and then to get the application to show up in the menu. It is worth a quick look. I hope this is an easy fix. Good luck.


hmm, not there ... is there a spell i can cast in terminal to see if it is there or launch it?.. ah yes i must be able to launch it via terminal if i can find it's name....

more ideas please :)

Re: Linux Multimedia Studio failed install [sorta solved]

Posted: Sat Oct 04, 2008 9:09 pm
by tawan
ok i typed "lmms" in terminal and it launched a

"lmms needs to be setup before it can run properly..."

so i guess i'm closer now cheers.

Re: Linux Multimedia Studio failed install

Posted: Sun Oct 05, 2008 4:09 am
by tawan
i can launch LMMS via terminal, i don't know how to have it launch from the mint menu

when i have it open i can't get any sound.

has anyone got this working?