Digikam Problem

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Tue Jan 06, 2009 2:09 pm

I want to use Digikam to transfer pics from my camera, but it won't let me transfer. It detects my camera, but it won't connect. Also, I would like Digikam to launch when I plug in my camera. I looked in "preferred applications", but there's no option for a camera.

Nevart
Level 1
Level 1
Posts: 45
Joined: Fri Jan 09, 2009 7:22 am

Re: Digikam Problem

Postby Nevart » Fri Jan 09, 2009 9:06 am

I don't know if this will help (since it is Mint) but a similar question was posted on the Slax forum (I think it is slax.org but might be .com) and the person was having the same problem as you. So you could check there and see if you can use that info. There is a search feature, so if you type Digikam in the search box, you'll probably find the post you need.

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Fri Jan 09, 2009 1:18 pm

There weren't any posts there about the problem I'm having.... Any other ideas?

Nevart wrote:I don't know if this will help (since it is Mint) but a similar question was posted on the Slax forum (I think it is slax.org but might be .com) and the person was having the same problem as you. So you could check there and see if you can use that info. There is a search feature, so if you type Digikam in the search box, you'll probably find the post you need.

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Sun Jan 11, 2009 10:36 am

*bump*

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Wed Jan 14, 2009 11:14 am

*bump*

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Sat Jan 17, 2009 10:08 am

*bump*

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Wed Jan 21, 2009 10:08 am

*bump*

Vargas
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:12 am

Re: Digikam Problem

Postby Vargas » Wed Jan 21, 2009 12:03 pm

The same happened to me. In Elyssa used to work ok.
This helped me
In short: plug in the camera, turn it on, unmont it, import photos with digikam as usual.

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Wed Jan 21, 2009 12:51 pm

Oddly enough, unmounting first works :) But I wish I didn't have to take that extra step....

Vargas wrote:The same happened to me. In Elyssa used to work ok.
This helped me
In short: plug in the camera, turn it on, unmont it, import photos with digikam as usual.

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Sat Jan 24, 2009 9:49 am

*bump*

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Mon Jan 26, 2009 9:42 am

*bump*

User avatar
Sasafrass452
Level 3
Level 3
Posts: 171
Joined: Wed May 14, 2008 11:33 am

Re: Digikam Problem

Postby Sasafrass452 » Wed Jan 28, 2009 10:49 am

*bump*


Return to “Software & Applications”

Who is online

Users browsing this forum: janhostdk, rustyworks and 2 guests