32-bit Windows XP prefix - is there a SP3

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
fargodwe
Level 1
Level 1
Posts: 14
Joined: Mon Oct 02, 2017 2:08 am

32-bit Windows XP prefix - is there a SP3

Postby fargodwe » Sun Dec 10, 2017 6:34 pm

i am trying to get a Windows program to run in Wine. I am running 64-bit Mint with Mate. I created a 32-bit Wine prefix and set to Windows XP. The program runs in Windows 7 and Windows 10 if I set compatibility mode to XP. The program uses a JET database and even with the JET and mda dll's loaded via winetricks it still won't open the database. So, I go to thinking today about Windows XP versions.

Does anyone know what "service pack" wine is looking like when set to Windows XP? Is there a way to make it like Windows XP service pack 3?

User avatar
catweazel
Level 11
Level 11
Posts: 3751
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm
Location: Australian Antarctic Territory

Re: 32-bit Windows XP prefix - is there a SP3

Postby catweazel » Mon Dec 11, 2017 1:00 am

https://www.winehq.org/pipermail/wine-d ... 77504.html

That's the first link of a google search for JET database under WINE.
There is no spoon.

User avatar
Pierre
Level 16
Level 16
Posts: 6049
Joined: Fri Sep 05, 2008 5:33 am
Location: Perth, AU.

Re: 32-bit Windows XP prefix - is there a SP3

Postby Pierre » Mon Dec 11, 2017 6:41 am

with win-xp - - there is SP3 & even a SP4, if you know where to obtain it,
but with any ./wine setup, there is no real SPs as such,
as it's more aligned to the ./wine version that you are using,,
which currently is some sort of 2.x as the latest version,
and with./wine 3.0 now being on the horizon.

then, you have to add various support files, as needed.
8) 8)
Image
Please edit your original post title to include [SOLVED] - when your problem is solved!
and DO LOOK at those Unanswered Topics - - you may be able to answer some!.


Return to “Software & Applications”