new tabs on firefox

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Willster
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Sun Jan 14, 2018 6:19 am

new tabs on firefox

Post by Willster »

hi all, just switched to cinnamon and very pleased...BUT...firefox opens each new browser tab with yahoo.com (once is too much for me), despite preference settings...am I missing something?...thank you in advance for comments/guidance
the willster

orschiro
Level 4
Level 4
Posts: 230
Joined: Mon Dec 04, 2017 2:56 am
Contact:

Re: new tabs on firefox

Post by orschiro »


User avatar
Flemur
Level 18
Level 18
Posts: 8019
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm
Location: Potemkin Village

Re: new tabs on firefox

Post by Flemur »

A new tab gives me a page that's blank except for a google search text-entry box.

I think I did this:
- set google as default search engine
- deleted all the advertising links in the default new tab.
Please edit your original post title to include [SOLVED] if/when it is solved!
Your data and OS are backed up....right?

User avatar
AZgl1500
Level 12
Level 12
Posts: 4383
Joined: Thu Dec 31, 2015 3:20 am
Location: Oklahoma where the wind comes sweeping down the plains
Contact:

Re: new tabs on firefox

Post by AZgl1500 »

I set my bootup/new tabs to Blank page.

I have Home Page set to my preference, so when FF boots, I just hit ALT-Home, or the Home Icon,

or a bookmark, etc..... what I like about the newer FF is that opening a new Tab presents a few icons of your favorite links. I hit + and mouse down to Facebook/Yahoo/Evernote/ etc...
Linux Mint 19.3 Cinnamon

Willster
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Sun Jan 14, 2018 6:19 am

Re: new tabs on firefox

Post by Willster »

tx all, i found my own solution: installed pale moon and it seems to work a whole lot smoother (and faster)...let me know it you think this is a bad move!
the willster

User avatar
Minterator
Level 5
Level 5
Posts: 596
Joined: Thu Jan 10, 2013 8:29 am

Re: new tabs on firefox

Post by Minterator »

Firefox has a setting named browser.link.open_newwindow with a default value of 3, change it to 1 or 2 to control how FF opens links.
Mint 17.3 MATE, kernel 4.11.12

Willster
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Sun Jan 14, 2018 6:19 am

Re: new tabs on firefox [SOLVED]

Post by Willster »

thanks to all...good information
will

Post Reply

Return to “Software & Applications”