Nemo crashing

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
rymar
Level 1
Level 1
Posts: 19
Joined: Sat May 04, 2013 3:07 pm

Nemo crashing

Post by rymar » Fri Feb 16, 2018 5:44 pm

Everytime I try a wildcard search in Nemo it crashes. Sometimes as soon as I enter character Nemo closes. I can type in anything in my case i was looking for an older pdf file. So I type in "*pdf, .pdf or even just plain pdf" it crashes. Occasionally it will start a search and freeze. This only apparently started recently. This is a very new fresh install of 18.3.

My system
$ inxi -Fxz
System: Host: ryk-mint Kernel: 4.13.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: Mobo: ASUSTeK model: SABERTOOTH X79 v: Rev 1.xx Bios: American Megatrends v: 4801 date: 07/25/2014
CPU: Quad core Intel Core i7-3820 (-HT-MCP-) cache: 10240 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 28815
clock speeds: max: 3800 MHz 1: 3601 MHz 2: 3601 MHz 3: 3601 MHz 4: 3601 MHz 5: 3601 MHz 6: 3601 MHz
7: 3601 MHz 8: 3601 MHz
Graphics: Card: NVIDIA Device 1c82 bus-ID: 02:00.0
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
Resolution: 1920x1080@60.00hz
GLX Renderer: GeForce GTX 1050 Ti/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.6.0 NVIDIA 390.25 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1 NVIDIA Device 0fb9 driver: snd_hda_intel bus-ID: 02:00.1 Sound: ALSA v: k4.13.0-32-generic
Card-2 Intel C600/X79 series High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
Card-3 Logitech QuickCam Pro 9000 driver: USB Audio usb-ID: 003-004
Network: Card-1: Intel 82579V Gigabit Network Connection driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f040 bus-ID: 00:19.0
IF: eno1 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Card-2: Qualcomm Atheros AR93xx Wireless Network Adapter driver: ath9k bus-ID: 0b:00.0
IF: wlp11s0 state: down mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 9932.0GB (19.4% used) ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_840 size: 250.1GB
ID-2: /dev/sdb model: INTEL_SSDSC2CT18 size: 180.0GB ID-3: /dev/sdc model: ST3000DM001 size: 3000.6GB
ID-4: /dev/sdd model: WDC_WD15EARS size: 1500.3GB
ID-5: USB /dev/sde model: Expansion_Desk size: 2000.4GB
ID-6: /dev/sdf model: Name n/a size: 1000.2GB
ID-7: USB /dev/sdg model: External_USB_3.0 size: 2000.4GB
Partition: ID-1: / size: 83G used: 15G (19%) fs: ext4 dev: /dev/sdb1
ID-2: /home size: 680G used: 453G (71%) fs: ext4 dev: /dev/sdd1
ID-3: swap-1 size: 12.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 37.0C mobo: N/A gpu: 0.0:51C
Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info: Processes: 282 Uptime: 1 day Memory: 4744.3/15980.0MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35
Have been using Linux on and off for most of twenty years. Seen the good, the bad and..well...the ugly. Switched to Mint several years ago. Prior to that used Kubuntu. Currently I'm co-chair of the Vernon BC Canada Linux Users Group.

Post Reply

Return to “Software & Applications”