[SOLVED} Kodi not playing music

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
Ozo
Level 5
Level 5
Posts: 765
Joined: Tue Dec 22, 2015 11:49 am
Location: Titusville, Florida USA

[SOLVED} Kodi not playing music

Post by Ozo » Tue Mar 06, 2018 3:41 pm

System is 18.3 Sylvia (stats below). I was attempting to try out Kodi as a player but get no sound. I do not see the music note icon on the panel. I purged it once and reloaded. Sound works on other players.

The player loads my music to the library ok, there is a muted speaker icon in the upper left but the cursor has no effect on it and scrolling does nothing. Looking for a volume control now.

Code: Select all

user@BOTT9778 ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: BOTT9778 Kernel: 4.13.0-36-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   System: MICRO-STAR product: MS-B09611
           Mobo: MICRO-STAR model: MS-B0961 v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: EB096IMS V1.2 date: 03/30/2015
CPU:       Dual core Intel Celeron 3205U (-MCP-) cache: 2048 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 5986
           clock speeds: max: 1500 MHz 1: 1496 MHz 2: 1496 MHz
Graphics:  Card: Intel Broadwell-U Integrated Graphics bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Broadwell GT1
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 Intel Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2 Intel Broadwell-U Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-36-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: e000 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
           Card-2: Intel Wireless 3160 driver: iwlwifi bus-ID: 03:00.0
           IF: wlp3s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 60.0GB (66.2% used)
           ID-1: /dev/sda model: OCZ size: 60.0GB
Partition: ID-1: / size: 47G used: 30G (67%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0
           ID-2: /boot size: 472M used: 193M (43%) fs: ext2 dev: /dev/sda1
           ID-3: swap-1 size: 8.48GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 55.0C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 201 Uptime: 56 min Memory: 2245.0/7873.8MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35 
Last edited by Ozo on Wed Mar 07, 2018 12:03 pm, edited 4 times in total.

User avatar
Ozo
Level 5
Level 5
Posts: 765
Joined: Tue Dec 22, 2015 11:49 am
Location: Titusville, Florida USA

Re: Kodi not playing music

Post by Ozo » Wed Mar 07, 2018 10:50 am

OK I have found the players volume and raised it. Now the speaker icon is gone. Still the songs do not play. There is no indication that the player is active in the panel (volume icon) after a click. I will purge and reinstall barring a hot tip from all you Kodi users.

Hooray, It is working now but only when music is selected from the players library. I pick a song from my home files and choose Kodi to play but it will not play.

When playing there is still no indication of activity on my panel like the other players I have tried.
Last edited by Ozo on Wed Mar 07, 2018 11:18 am, edited 2 times in total.

User avatar
all41
Level 13
Level 13
Posts: 4998
Joined: Tue Dec 31, 2013 9:12 am
Location: Computer, Car, Cage

Re: Kodi not playing music

Post by all41 » Wed Mar 07, 2018 11:12 am

Ho Ozo,
You are posting your inxi report in your topic which is an excellent idea--many members are encouraging this so thumbs up.
When you offer extended information you will get a more focused response.

To make this information easier to access and keep the body of your topic shorter paste long results like this within code brackets.
The code brackets are enabled by clicking </> icon in the bar just below your subject (5th icon from left), then paste your information there between them.

This allows viewers to scroll to the information they wish to view.
example:

Code: Select all

user@BOTT9778 ~ $ inxi -Fxz
System: Host: BOTT9778 Kernel: 4.13.0-36-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: System: MICRO-STAR product: MS-B09611
Mobo: MICRO-STAR model: MS-B0961 v: 1.0
Bios: American Megatrends v: EB096IMS V1.2 date: 03/30/2015
CPU: Dual core Intel Celeron 3205U (-MCP-) cache: 2048 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 5986
clock speeds: max: 1500 MHz 1: 1496 MHz 2: 1496 MHz
Graphics: Card: Intel Broadwell-U Integrated Graphics bus-ID: 00:02.0
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.00hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Broadwell GT1
GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1 Intel Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
Card-2 Intel Broadwell-U Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-36-generic
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: e000 bus-ID: 02:00.0
IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Card-2: Intel Wireless 3160 driver: iwlwifi bus-ID: 03:00.0
IF: wlp3s0 state: down mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 60.0GB (66.2% used)
ID-1: /dev/sda model: OCZ size: 60.0GB
Partition: ID-1: / size: 47G used: 30G (67%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0
ID-2: /boot size: 472M used: 193M (43%) fs: ext2 dev: /dev/sda1
ID-3: swap-1 size: 8.48GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-1
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 55.0C mobo: 27.8C
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 201 Uptime: 56 min Memory: 2245.0/7873.8MB
Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35 
Sorry--I don't use Kodi so I can offer no help here.

Keep up the good form.
Proud to be a supporter and monthly contributor to Mint.

User avatar
Ozo
Level 5
Level 5
Posts: 765
Joined: Tue Dec 22, 2015 11:49 am
Location: Titusville, Florida USA

Re: Kodi not playing music

Post by Ozo » Wed Mar 07, 2018 11:25 am

all41 wrote:
Wed Mar 07, 2018 11:12 am
Ho Ozo,
You are posting your inxi report in your topic which is an excellent idea--many members are encouraging this so thumbs up.
When you offer extended information you will get a more focused response.

To make this information easier to access and keep the body of your topic shorter paste long results like this within code brackets.
The code brackets are enabled by clicking </> icon in the bar just below your subject (5th icon from left), then paste your information there between them
I see and have changed that. I used the C icon from the top of the editing window which gave the long version. When I wrote the entire word (code) or use the </> icon it is the shorter version. Thanks for the advise. :)

User avatar
Ozo
Level 5
Level 5
Posts: 765
Joined: Tue Dec 22, 2015 11:49 am
Location: Titusville, Florida USA

Re: [SOLVED} Kodi not playing music

Post by Ozo » Wed Mar 07, 2018 12:06 pm

It looks like Kodi will not act as a conventional player as I wanted but does play music after I load it. I am marking this solved.

Post Reply

Return to “Software & Applications”